Op de valreep geklopt in Amsterdam

FC Dordrecht moest met enkele noodgedwongen wijzigingen van start gaan op de Toekomst. Jong Ajax had het overwicht in de wedstrijd, maar was met name van afstand gevaarlijk. De paal en de lat, maar vooral een uitstekend keepende Tim Coremans, zorgden ervoor dat de ruststand op 0-0 bleef staan.

Ook na de rust veranderde het spelbeeld niet en hield de Dordtse defensie redelijk eenvoudig stand. De tweede helft vorderde en Dordt kon zich nadrukkelijker met het spel gaan bemoeien, maar het ontbrak aan finesse bij de laatste pass. Uitgerekend in die fase maakt Jong Ajax via Bergsma uit een corner het enige en dus winnende doelpunt. Er was daarna te weinig tijd over om nog echt aan te zetten voor een slotoffensief en de wedstrijd eindigt in een 1-0 nederlaag.

Directe concurrent Achilles 29 wist op eigen veld FC Den Bosch met 2-1 te kloppen en verkleint het gat dus naar 6 punten. Maandag spelen zij uit bij FC Volendam en ontvangen wij op de Krommedijk Telstar. De ronde daarna, vrijdag 21 april, staat het treffen met Achilles 29 op het programma. Die wedstrijd kan dus doorslaggevend zijn wat betreft lijfsbehoud en wij hopen dat maandag na de wedstrijd tegen Telstar julie je allemaal opgeven voor de bus of autocombi naar Groesbeek.

Steun FC Dordrecht in deze laatste spannende fase van de competitie, niet alleen thuis maar zeker ook uit!

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Lartey Sanniez (80. Walian), Bergsma, Dankerlui, Eiting, Cerny, Nouri (63. Lang), Cassierra, De Jong (63. Savastano), Mazraoui

Opstelling FC Dordrecht: Coremans, Van Wesmerkerken, Alkan, Kramer, De Nooijer, Godee (84. Hilgen), Boogers, Da Cruz (88. Hak), Daniëls (88. Cijntje), Toure, Pisas

Doelpunten: 83. 1-0 Bergsma

Tekst: Frank Berkhout

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.