Op de fiets naar Heerenveen

Rico Scholten (28) is al jarenlang een vast gezicht op de Krommedijk. Voetbal kijken is één van zijn hobby’s maar hij heeft er nog één en dat is fietsen, het liefst zo ver mogelijk.

Zo heeft hij al verschillende ritjes van 150 kilometer achter de trappers en heeft hij voor het KWF al zes keer de Alpe d’Huez beklommen. Na de winst op Sparta op 18 mei had hij de belofte aan zichzelf gedaan: ik ga de eerste uitwedstrijd in de eredivisie op de fiets bezoeken, waar het ook mag zijn. Het werd dus Heerenveen uit.

De rit naar Friesland zal voor Rico een persoonlijk record kunnen worden, 196 kilometer in één dag afleggen is hem nog niet eerder gelukt. Maar de strijd van FC Dordrecht om de promotie was evengoed een wereldprestatie dus waarom zou hij niet een tandje bijzetten?

Geïnspireerd door het Dordtse succes zal Rico zaterdag in alle vroegte vertrekken vanaf de Krommedijk. Zijn fiets wordt voor de gelegenheid voorzien van rode banden en rood/wit stuurlint. Het liefst had hij zijn fiets groen/ wit gepimpt maar aangezien dat niet mogelijk was koos hij voor de kleuren van de Dordtse vlag. Echt getraind heeft hij niet voor deze afstand. “Ik fiets elk weekend een kilometer of 80 dus ik verwacht niet al te veel problemen.”

Hij heeft een strakke planning gemaakt, om 6 uur zal hij vertrekken en om 18.00 uur hoopt hij het Abe Lenstra stadion te bereiken. “Ik fiets gemiddeld 20 kilometer per uur, wanneer ik niet teveel tussenstops maak moet ik het redden. Bij Heerenveen reageerden ze heel enthousiast, ik mag me daar douchen en omkleden wanneer ik arriveer. De reis naar Dordrecht zal een stuk makkelijker zijn, dan heb ik een stoel in de supportersbus.”

Debbie, de vrouw van Rico moet erg lachen om de fietstocht van haar man. Ze wil hem best uitzwaaien maar was niet van plan om mee te fietsen. “Zelfs de thuiswedstrijden bezoek ik met de auto”, vertelt ze lachend. “Dan ben ik de BOB.”

Rico droomt nu al hardop van een stunt van FC Dordrecht in de eredivisie. “Ik denk dat we misschien met nog wat extra spelers erbij zeker kunnen overleven. Dan zal ik uiteraard weer gaan fietsen, gelukkig voor mij doet Veendam in ieder geval niet mee. “

Wil je ook mee naar Heerenveen maar dan met de auto of bus?
Hier vind je alle informatie: https://fcdordrecht.nl/kaartverkoop/uitwedstrijden

Vrijdag is er nog een inschrijving in het Supportershome vanaf 20.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.