Ook kansloos in tweede spookduel

De coulisse van de eredivisietempels doet FC Dordrecht vooralsnog geen goed. In het immens lege Philips stadion kon de koploper geen potten breken en moest het de meerdere erkennen in de beloften van PSV: 3-0.

Met Jeffry Fortes terug na een schorsing en Giovanni Korte weer volledig beschikbaar na zijn blessure kon Harry van den Ham keuzes maken voor zijn beginopstelling. Tegenover gelouterde talenten als Manolev, Koch, Brenet, Jozefzoon en Bakkali gingen de Schapekoppen met alle goede bedoelingen van start. In het lage tempo van de eerste helft probeerde Dordt zich het balbezit te laten gewennen. Het doel aan de overkant werd echter zelden gehaald. Dat lukte de thuisploeg wel. Jozefzoon mocht zich laten bejubelen voor de 1-0.

Na de onderbreking kwam er een ander Dordt uit de kleedkamer. De schroom was in de catacomben achtergelaten en met Snijders en Danso voor Meulens en Alisic werd volle bak voor de aanval gekozen. Het ‘eigen spelletje’ leverde prompt drie grote kansen op, maar de illusie was na elf goede minuten alweer voorbij. PSV counterde slim en Clint Leemans verschalkte Warner Hahn. De jubel voor de 2-0 echode vervelend tussen de lege stoeltjes.

Dordrecht probeerde het nog wel, maar de eigen glijpartijen op de ogenschijnlijk toch aardige grasmat dwarsboomde structureel de nauwkeurigheid in het samenspel. Florian Jozefzoon maakte tien minuten voor tijd aan alle hoop een einde.

PSV-trainer Darije Kalezic bleef na afloop echter overtuigd van de kansen voor FC Dordrecht dit seizoen: “Jullie worden kampioen want jullie hebben gewoon een goede ploeg. Alleen vandaag mochten jullie eventjes niet winnen omdat ik dat wilde doen”.

Foto: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “Jong PSV – FC Dordrecht”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.