Ook FC Dordrecht staat op tegen kanker

Komend weekend besteden alle wedstrijden in het betaalde voetbal aandacht aan de strijd tegen kanker. Eredivisie en Jupiler League staan pal achter het KWF. In deze dagen laten alle 36 clubs zien dat er samen veel te bereiken is door de handen ineen te slaan.

De actie heeft de naam “Sta op tegen kanker”. Heden ten dage krijgt één op de drie Nederlanders in zijn leven met kanker te maken en per uur overlijden vijf mensen ten gevolge van deze ziekte. Kanker raakt iedereen. Daarom roept KWF ook iedereen op te staan tegen kanker.

Komende zondag zullen Sparta en FC Dordrecht gezamenlijk opstaan!

Sjaak Schaap en Sparta Piet zullen hand in hand het publiek vragen mee op te staan tegen kanker en de strijd van KWF te steunen met een donatie aan de collectanten die rond en in het stadion aanwezig zullen zijn. Het onderzoek naar de bestrijding van deze slopende ziekte moet voortgaan om in de toekomst nog meer mensen te kunnen helpen.

Voor FC Dordrecht is dit confronterend actueel. Theo Bos strijdt momenteel zijn eigen strijd. Tussen zijn chemobehandelingen door zal de trainer bij deze wedstrijd op de tribune aanwezig zijn. Waar Bos zijn ziekte bij voorkeur privé houdt, wil hij voor dit goede doel zijn naam aan de actie verbinden.

Sjakie zal voor de wedstrijd op de middenstip namens FC Dordrecht, de selectie en technische staf een donatie aan KWF symbolisch aan Sparta Piet overhandigen.

Meer dan Voetbal
De stichting Meer dan Voetbal , mede initiatiefnemer in deze actie, wil samen met de clubs deze gelegenheid ook gebruiken om het woord “kanker” uit de spreekkoren in de stadions te bannen.

TV Show
De jaarlijkse televisieshow van KWF Kankerbestrijding wordt dit jaar op woensdag 28 november om 20:30 uur op Nederland 1 bij de AVRO uitgezonden. Uiteraard dan ook aandacht voor de voetbalactie van komend weekend.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.