Ook Amevor naar Deventer

Go Ahead Eagles heeft overeenstemming bereikt met Mawouna Amevor over een tweejarig contract met een aansluitende optie van nog een jaar. Eerder al waren de clubs tot een akkoord gekomen over de afkoop van het nog doorlopende contract van de centrale verdediger.

Na Jeffrey Rijsdijk is Amevor de tweede Schapekop die naar de Adelaarshorst gehaald wordt.

Amevor (21 nu) komt uit de opleiding van FC Dordrecht en maakte drie jaar deel uit van het keurkorps op de Krommedijk. Na zijn debuut in de even heroische als legendarische uitwedstrijd bij Sparta (2-2 met 9 spelers) op 21 november 2010 speelde de snelle verdediger nog bijna tachtig officiële wedstrijden in het groen-wit. Met de overgang naar Go Ahead komt voor hem de eredivisiedroom sneller uit dan verwacht.

Arco Bomgaars sprak namens AD/ Dordtenaar met Amevor:

‘Eagles’ geen eindstation voor Amevor

Van Strijen naar Deventer: binnen een etmaal nam Mawouna Amevor het voorbije weekeinde afscheid van zijn oude clubmaatjes bij FC Dordrecht om zich vervolgens aan te sluiten bij zijn nieuwe ploeggenoten tijdens de open dag van Go Ahead Eagles. Het waren twee gebeurtenissen die de definitieve overgang van de 23-jarige verdediger beklonken. ,,Het is de voorbije week allemaal erg snel gegaan,” blikte Amevor langs de lijn in Strijen, als toeschouwer bij het oefenduel van FC Dordrecht bij de zaterdag-tweedeklasser, terug. ,,Go Ahead Eagles heeft contact gezocht met FC Dordrecht en toen was de overstap snel gemaakt. In de winterstop van het voorbije seizoen was er al belangstelling geweest van verschillende clubs, hoewel dat nooit echt concreet is geworden. Over mijn tweede seizoens-helft met FC Dordrecht was ik niet helemaal tevreden. Daardoor dacht ik ook dat de belangstelling voor mij misschien wel was verdwenen.”

Dat bleek niet het geval en dus vertrok Amevor in navolging van een andere voormalig Dordtenaar, Jeffrey Rijsdijk, naar Deventer. ,,Een droom komt uit voor mij, ik mag in de eredivisie gaan spelen en ik begin meteen aan een nieuwe fase in mijn leven. Voor het eerst ga ik op mezelf wonen,” aldus de Rotterdammer, die spoedig zal verkassen naar de provincie Overijssel.

Vandaag meldt Amevor zich voor zijn eerste training onder Foeke Booy, de nieuwbakken oefenmeester van de ‘Eagles’. ,,De meeste ploeggenoten moet ik nog leren kennen, al ken ik de gezichten nog wel van de nacompetitie toen we Go Ahead met FC Dordrecht tegenkwamen. Ik verheug me enorm op dit avontuur. Dit is een mooie stap in mijn carri├¿re, maar ik zie Go Ahead Eagles zeker nog niet als mijn eindstation. Ik wil verder groeien en beter worden, maar het is nu een prachtig vooruitzicht dat ik me straks met de beste ploegen van Nederland mag meten.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.