Onprofessionaliteit kost punten

FC Dordrecht gooit tegen RKC Waalwijk in slotfase zege te grabbel

Mocht FC Dordrecht aan het eind van de rit enkele punten te kort komen voor het bereiken van de play-offs, dan zullen de gedachten nog wel eens teruggaan naar het thuisduel tegen RKC Waalwijk. Op onprofessionele wijze sprong de thuisploeg gisteren om met een voorsprong, die in de slotfase volledig verdampte: 1-2.

De spelers van RKC knepen zichzelf na afloop bijkans in de arm aan de Krommedijk. Zo slecht in de wedstrijd zitten, nauwelijks bij het doel van de tegenstander komen en toch drie punten rijker van het veld. Trainer Ruud Brood deed er in zijn napraatje zelfs nog een schepje bovenop: ,,Ik had nooit gedacht dat we hier een doelpunt zouden maken zoals we speelden. Er zat bij ons helemaal geen lijn in.”

Een dodelijke opmerking van de Gorcumer in de richting van FC Dordrecht, dat drie duren punten op het conto leek bij te kunnen schrijven maar door een gebrek aan zakelijkheid – niet voor het eerst dit seizoen – de buit door de handen zag glippen. Aan de gelijkmaker van Donny de Groot, die een voorzet van Aaron Meijers heerlijk in het doel volleerde, ging duur balverlies van Marcel van der Sloot op het middenveld vooraf. En de winnende treffer in de derde minuut van de extra tijd van de met kramp rondstrompelende Karim Bridji volgde uit een miskleun van Dave Huymans aan de zijlijn, waarbij de huurling van SC Cambuur ‘vergat’ opruiming te houden. Al moet gezegd dat Bridji, net als De Groot even daarvoor, de bal vorstelijk op de schoen nam.

Dat was ook zuur voor doelman Stef Doedée, die voor de eerste maal tussen de palen had mogen plaatsnemen. Doedée had zich attent getoond bij het weinige werk dat hij tot de slotfase had mogen doen, maar was volslagen kansloos op de pegels van De Groot en Bridji.

FC Dordrecht had RKC Waalwijk niet op een beter moment kunnen treffen. De Brabanders hadden de 5-1 bekernederlaag bij Ajax nog nauwelijks verteerd en misten door schorsingen het kwartet Braber, Ramos, Varela en Bandjar en bovendien de geblesseerde Fred Benson. Ook had Brood gekozen voor Arjan van Dijk als doelman en had Ohad Levita naar de bank verwezen.

FC Dordrecht had weinig of niets te vrezen van de Brabantse opponent in een vervelend treffen met veel overtredingen en weinig verheffende momenten. Het Dordtse gevaar voor rust kwam uit een vrije trap van Van der Sloot en een kopbal van Cecilio Lopes.

Na de pauze ging FC Dordrecht aanvallender spelen met Dave Huymans en later ook Moussa Kalisse in de gelederen. Het rake schot van linksback Bart van Hintum bleek echter niet goed genoeg voor de winst.

Opstelling FC Dordrecht:
Doedée; Longuet (72. Amevor), Beugelsdijk, Van Muyen, Van Hintum; Curiel, Sequeira, Van der Sloot, Coster (46. Huymans); Quekel (62. Kalisse), Lopes.

RKC Waalwijk: Van Dijk; Mulder, Drost, Van Mosselveld (89. Huijben), Van Peppen; Stans (58. Janssen), Duits, Bridji, Meijers; De Groot, Boerrigter.

Bijzonderheden: Arbiter Van Boekel gaf geel aan Lopes, Longuet en Beugelsdijk van FC Dordrecht en Stans en Meijers van RKC.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.