Ongewis over ware kracht

FC Dordrecht weet na Goes niet waar het staat

Op een kleine week van de competitiestart is de ware kracht van FC Dordrecht nog ongewis. Het oefenduel tegen zondaghoofdklasser Goes (6-1) gaf daaromtrent geen uitsluitsel. Interim-trainer Harry van den Ham was duidelijk in zijn commentaar: ,,Ik had liever tegen Roda JC geoefend.”

Na het annuleren van de opwarmingswedstrijd tegen Jong Ajax in Waardenburg op donderdagavond stelde teammanager Ariejan Wallaard op vrijdag alles in het werk om nog een oefenduel te arrangeren. Een confrontatie met Roda JC in Waardenburg was snel geregeld, maar de KNVB zette een streep door de sparringpartij: het was te kort dag om nog een arbitraal trio voor de wedstrijd aan te wijzen.

Goes, getraind door oud-prof Gérard de Nooijer (onder andere ex-FC Dordrecht) bleek daarop bereid om de degens in de schaduw van het GN Bouw Stadion te kruisen. Onder toeziend oog van Jannes Wolters, assistent-trainer van Joop Gall bij Dordts eerste competitietegenstander FC Emmen, werd niet veel duidelijk over de huidige staat van FC Dordrecht. ,,Een oefenwedstrijd tegen Roda JC had ons meer houvast gegeven,” constateerde Harry van den Ham.

,,Tegen Goes weet je op voorhand dat je veel op de helft van de tegenstander zult spelen. Dat vergt concentratie in het positiespel. Het beeld van deze wedstrijd was wisselend: ik heb mooie goals gezien, maar ook domme fouten. Het jammere is echter dat we na de laatste twee oefenduels tegen Quick Boys en Goes nog niet weten waar we eigenlijk staan met z’n allen.”

De basis tegen Goes zal – als de voortekenen niet bedriegen – nauwelijks iets afwijken van het elftal dat Van den Ham tegen Emmen het veld in zal sturen, tenzij zich de komende dagen opeens schokkende transfers voordoen. Die kans lijkt, gezien het consistente beleid van technisch manager Marco Boogers die nooit over een nacht ijs gaat, klein. FC Dordrecht zoekt nog een spits en concentreert ook op versterking op andere posities. Javier Martina, die de voorbije weken op proef was aan de Krommedijk, heeft een aanbod op zak om op amateurbasis te komen spelen bij FC Dordrecht maar houdt die optie nog in beraad. ,,We blijven zoeken naar versterking, maar vergeet niet dat we nog een maand hebben. Er kan nog veel gebeuren,” aldus Van den Ham, die zich tijdens de wedstrijd meerdere malen verbaal liet gelden. ,,We lieten soms wel heel veel ruimte aan de tegenstander.” Eén keer profiteerdeGoes, via Gaffin de Meza. De teller stond toen, na ruim één helft, echter al op 5-0 in Dordts voordeel.

Scoreverloop: 1-0 Jessy Mayele (3), 2-0 Rogier Molhoek (22), 3-0 Jessy Mayele (33), 4-0 Jeffrey Rijsdijk (42), 5-0 Lars Veldwijk (49), 5-1 Gaffin de Meza (50), 6-1 Garry Mendes Rodrigues (73).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Post, Lima, Amevor; Molhoek (46. Mendes Rodrigues), Alisic, Kousemaker (73. Potkamp), Rijsdijk; Mayele (52. Curiel), Veldwijk.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.