Ongeslagen reeks ten einde

Op een koude, regenachtige avond verliest FC Dordrecht voor het eerst sinds 18 augustus een wedstrijd. De ongeslagen reeks van 12 wedstrijden en 85 dagen komt ten einde tegen de talenten uit Eindhoven. Het was een teleurstellende wedstrijd van de ploeg van Michele Santoni waarbij weinig wilde lukken. Even leken de Schapekoppen op voorsprong te komen maar de treffer werd, mogelijk onterecht, afgekeurd vanwege buitenspel. FC Dordrecht staat weer met beide benen op de grond.

FC Dordrecht staat opnieuw met dezelfde basisopstelling op het veld als in de vorige wedstrijd. Het team presteert goed, waardoor Santoni geen noodzaak ziet om wijzigingen aan te brengen. Tot de teleurstelling van Peter Bosz ontbreken bij de Eindhovenaren spelers zoals Obispo en Mauro Junior, die vanwege hun leeftijd niet meer in actie mogen komen. In de basisopstelling van Jong PSV zien we Jevon Simons, de zoon van de voormalige Dordrecht-speler Jerry Simons.

In de openingsfase golft het spel op en neer aan de Krommedijk. Jong PSV is de bovenliggende ploeg met de grootste kansen. Jason van Duiven, hun topscorer, krijgt diverse mogelijkheden, maar de grootste kans is voor Gonzaga. De linksbuiten haalt krachtig uit, maar zijn schot belandt op de lat. In de 23e minuut lijken de Schapekoppen op voorsprong te komen, echter heeft de grensrechter (als één van de weinige) buitenspel geconstateerd en gaat de treffer niet door. Het team uit Brabant komt daarentegen wel op voorsprong; in de 26e minuut weet Van de Blaak een corner binnen te koppen en brengt de stand op 0-1.

De hele eerste helft blijft het initiatief voor de Eindhovenaren. Er zijn wel wat kansjes voor onder andere Tsoungui en Schuurman maar de ruststand is 0-1.

Ook in het begin van de tweede helft ligt het initiatief bij Jong PSV. Na een goed schot van aanvoerder Nassoh is het een minuutje later Van Duiven die de voorsprong verdubbeld. Michele Santoni reageert onmiddellijk en brengt ‘t Zand in het veld voor Shein. Niet veel later volgen ook Noc en Osundina, die Segecic en Sebaoui vervangen. In de 62e minuut krijgt Suray dé kans op de aansluitingstreffer; na een uitstekende voorzet van Hilton schiet hij de bal op doelman Schiks. Helaas slaagt Malhory Noc er niet in de bal goed te controleren in de rebound.

In de 71e minuut beslist aanvoerder Nassoh de wedstrijd, na een goed één-tweetje schuift hij de bal door de benen van doelman Plogmann. Na de goal komt De Bie erin om nog wat te forceren, Bronkhorst verlaat het veld. In de periode na de goal zijn er voor beide ploegen enkele kleine kansjes, maar deze leiden niet tot doelpunten. In de 88e minuut weet Osundina nog iets terug te doen. De Amerikaan rondt knap af na een lange bal van Jop van der Avert. Uiteindelijk weet ook Jong PSV nog een keer te scoren, ditmaal uit een counter. De treffer wordt op naam gezet van Verkooijen.

Bedankt voor de geweldige sfeer in het Matchoholic Stadion! Laten we dit over twee weken tegen ADO nog eens overdoen!

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst (72. Joey de Bie), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Rocco Shein (54. Shiloh ’t Zand), Mathis Suray; Adrian Segecic (60. Korede Osundina), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui (60. Malhory Noc)