Onderuit tegen Helmond Sport

Na het verlies vorige week tegen Jong AZ krijgt Dordrecht de kans om eindelijk weer eens 3 punten te pakken. FC Dordrecht neemt het thuis op tegen Helmond Sport die 18e staan op de ranglijst. Waar Dordrecht vorige week nog paar afwezigen had, is nu bijna de gehele selectie fit op rechtsback Mannes na.

FC Dordrecht begon slordig aan de eerste helft. De eerste kans was gelijk voor de bezoekers: van Landschoot kon net niet scoren, nadat Bossin een schot niet gelijk klemde. Na tien minuten spelen kwam het eerste gevaar via de voet van spits Agrafiotis. Hij werd door Jari Schuurman vrij gezet voor de keeper, maar schoot voorlangs het doel. Enkele minuten later leek Stijn Meijer de 1-0 te maken, maar hij werd buitenspel gevlagd door de grensrechter. Vervolgens gebeurde er niet veel. Beide teams waren slordig en kansen bleven uit. Terwijl FC Dordrecht na 30 minuten spelen beter in hun spel leek te komen, ging het juist mis. Jellert van Landschoot kon vrij uithalen in de zestien en via N’Diaye en van Huizen belandde de bal op de paal. Via de rug van Bossin ging de bal in het doel. Een erg ongelukkig doelpunt zo kort voor rust.

In de tweede helft stond Dordt veel hoger dan de eerste helft. In de 54ste minuut werd Alessio Miceli gewisseld voor Jacky Donkor. Hiermee leek trainer Michele over te gaan naar plan B: een 4-3-3 opstelling met Donkor en Agrafiotis op de flanken en Meijer in de spits. De eerste grote kans in de tweede helft was wel voor de Schapekoppen. Agrafiotis kopte een voorzet terug op Stijn Meijer, maar Meijer kopte de bal tegen ex-Dordt keeper Mike Havekotte aan. Ook pakte deze keeper enkele minuten later een hard afstandsschot van Seydine N’Diaye.

Twintig minuten voor tijd bracht trainer Santoni aanvallende wissels binnen de lijnen. Jerailly Wielzen en Mathis Suray vervingen Pascu en rechtsback Hobbel. Deze eerstgenoemde naam, Wielzen, knalde in de 81e minuut de bal keihard op de lat. In de tweede helft was Helmond Sport één keer gevaarlijk. Spits Dalot kwam oog in oog met Liam Bossin, maar de spits schoot recht op Bossin af die zijn doel goed klein maakte.

FC Dordrecht kwam nog met een slotoffensief, maar tot grote kansen leek het niet meer te komen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en ging Helmond Sport met de drie punten naar huis. Een eerste helft om snel te vergeten, maar een goede tweede helft. Over de laatste 45 minuten konden we positief terugkijken en verder op bouwen. Aanstaande vrijdag speelt FC Dordrecht de uitwedstrijd bij MVV Maastricht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.