Onderuit in slotminuten

2 rode kaarten nekken FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij BV Veendam met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Henny Lee nam na rust een voorsprong, maar in de absolute slotfase ging de ploeg met negen man toch onderuit.

In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren. De thuisploeg was met name in de beginfase de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werd de ploeg nooit. Omdat ook FC Dordrecht het vijandelijke doel niet onder vuur nam, bleef het logischerwijs 0-0.

Na rust kregen de gastheren wel snel twee mogelijkheden. Haaije Feenstra en Anco Jansen wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant joeg Cecilio Lopes de bal hoog over het doel. Toch kwam FC Dordrecht halverwege de tweede helft verrassend op voorsprong. Een voorzet van Nick Coster werd op waarde geschat door Shayron Curiel: 0-1.

Na de openingstreffer kwam er meer leven in het duel. Een kwartier voor tijd maakte het aandringende BV Veendam gelijk. Tom Beugelsdijk haalde Jansen neer in het strafschopgebied – de FC Dordrecht-verdediger kreeg ook een rode kaart – en Michael de Leeuw maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.

Vier minuten voor tijd moest FC Dordrecht zelfs met negen man verder, toen Coster zijn tweede gele kaart kreeg. De Leeuw bezorgde BV Veendam in de slotminuut alsnog de zege: 2-1.

Door de nederlaag is FC Dordrecht gezakt naar de negende positie van de eerste divisie.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.