Onderuit in derby (incl video)

FC Dordrecht heeft thuiswedstrijd tegen Sparta verloren. De ploeg van trainer Jan Everse zegevierde met 2-3 aan de Krommedijk.

In een leuke openingsfase nam FC Dordrecht de leiding. Cecilio Lopes zorgde voor de openingstreffer, maar lang kon FC Dordrecht daar niet van genieten. Een minuut later stond het alweer gelijk. Joey Godee maakte de gelijkmaker voor de ploeg van de geplaagde trainer Everse. Na die treffer waren de kansen voor beide ploegen. De gastheren namen echter een hernieuwde voorsprong. Santy Hulst, die daarvoor ook al gevaarlijk was geweest, zorgde voor 2-1.

Direct na rust kreeg Sparta een grote mogelijkheid. Godee schoot over na een goede combinatie met Voskamp. De 2-2 viel niet veel later. Carlos Delgado scoorde voor de Rotterdammers. Kort daarna verzuimde Voskamp Sparta op voorsprong te brengen vanaf elf meter. FC Dordrecht-keeper Nick van der Ploeg, al weken in goede doen, stopte de strafschop.

Beide ploegen bleven op zoek naar een doelpunt, maar toch was Hulst dicht bij een nieuwe Dordtse voorsprong. Hij knalde van afstand op de paal. Dik tien minuten voor tijd kwam Sparta toch op 2-3. Godee vond Voskamp, die zijn eerdere fout goedmaakte. In de slotfase golfde het spel op en neer. In de absolute slotfase probeerde FC Dordrecht de gelijkmaker te forceren, maar de Rotterdammers hielden stand. Bart van Hintum kreeg in blessuretijd nog een rode kaart (twee keer geel).

Huis-fotograaf Tim Versnel zat ondanks het slechte weer 90 minuten op het veld bij FC Dordrecht tegen Sparta.
Voor deze wedstrijd maakte hij de volgende reportage:

Klik hier om de foto’s te bekijken en/of na te bestellen

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.