Nuttige oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag ondanks verlies

Op het zonovergoten sportpark van sv DSO in Zoetermeer was de openingsfase duidelijk voor FC Dordrecht, want de gastheren zakten ver terug en lieten het initiatief over aan Dordt. In grote kansen resulteerde dit niet, maar met name de tandem Meulens en Fortes schiep gevaar op de rechterflank. De eerste uitbraak van ADO Den Haag was echter direct gevaarlijk. Waar doelman Te Loeke de inzet nog kon keren, was hij bij de corner die daaruit volgde wel verslagen. Vito Wormgoor, broer van “onze” Wormgoor, kon de bal kruislings binnenkoppen.

Na de drinkpauze die door scheidsrechter Blom werd ingelast op het halve uur, kreeg Mart Lieder de grootste kans voor Dordrecht tot dan toe. Van dichtbij kon hij echter de Haagse doelman niet passeren en schoot hij via de buitenkant paal naast. Wederom in een counter en na miscommunicatie achterin bij FC Dordrecht kon Dion Malone na een scrimmage de tweede treffer voor ADO binnenwerken. Dit betekende tevens de ruststand, maar een eenzijdige wedstrijd was het zeker niet.

Na rust, met Papito Merencia in plaats van Adnan Alisic, schoot FC Dordrecht fel uit de startblokken. Met de harde wind in de rug zette de Schapenkoppen veel druk op de Haagse verdediging met een hard en laag schot van Robin Gosens als resultaat. ADO Den Haag beperkte zich in deze fase vooral tot het tegenhouden en was daarin succesvol. Ook Mart Lieder en met name de vers ingevallen Mo Hamdaoui wisten het net niet te vinden. Laatstgenoemde kon na een voorzet van Meulens van dichtbij koppen, maar zijn inzet kon nipt gepareerd worden door de doelman. Ook de rebound werd op de lijn gestopt.

Na de tweede drinkpauze brak het Haagse kwartiertje aan, hetgeen ADO toch wat extra kracht leek te geven. Uiteindelijk was het pas enkele minuten voor tijd dat Malcolm Esajas de derde treffer maakte. Scheidsrechter Kevin Blom floot vrijwel direct hierna voor de laatste maal van de avond.

Trainer Ernie Brandts was duidelijk na afloop en benadrukte vooral dat deze uitslag aan het team zelf te wijten was. “Op dit niveau worden fouten direct afgestraft. Bij vlagen heeft FC Dordrecht zeker goed gevoetbald en enkele kansen gecreëerd. Ik had de jongens wel een doelpunt gegund, dat zou verdiend zijn geweest.”

Over de komende weken was Brandts duidelijk: “Werken aan vaste patronen, balvaster worden, de juiste keuzes op het juiste moment maken en verdedigend slimmer worden.” De trainer is na een nuttige oefenwedstrijd in ieder geval een stuk wijzer geworden.

Eindstand: ADO Den Haag – FC Dordrecht 3-0

Scoreverloop: ’12 Vito Wormgoor, ’42 Dion Malone, ’89 Malcolm Esajas

Bijzonderheden: Scheidsrechter Kevin Blom hield de kaarten op zak

Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Fortes, Troost-Ekong, Haddad (Hamdaoui), Peersman; Gosens, Ojo, Alisic (Merencia); Meulens, Lieder (Pisas) en Ten Voorde

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.