Nog te licht voor de top

FC Dordrecht kan Sparta nauwelijks pijn doen

Een sprong richting de top-drie van de Jupiler League is FC Dordrecht (voorlopig nog) niet gegeven. De wapenschouw met Sparta Rotterdam op Het Kasteel mondde uit in een 2-0 nederlaag voor de bezoekers, die – op een fase kort voor rust na – de Rotterdammers nauwelijks pijn konden doen.

Voetballend gezien speelde FC Dordrecht zeker niet één van de minste uitwedstrijden van het seizoen in Rotterdam, maar vooral in offensief opzicht was het te mager om een zege te mogen claimen. In deel twee kwamen de gasten niet meer in de buurt van de gehelmde doelman Nico Pellatz en werd de slag op het aangetaste middenveld verloren.

Juist in die linie bleek FC Dordrecht kwetsbaar op Spangen. Danny Post, vorige week tegen Telstar één van de sterkhouders, kampte met een teenblessure en moest noodgedwongen aan de kant blijven. Stabilisator Wilmer Kousemaker moest al halverwege de eerste helft naar de kant nadat hij een tik op zijn oog had gekregen. Het middenrif met een bezetting Santy Hulst, Jeffrey Rijsdijk en ex-Spartaan Björn Vlasblom legde het af tegen het Spartaanse blok, waar Ambachter Marten de Roon tot de grote man uitgroeide.

Onder toeziend oog van de op de tribune aanwezige Theo Bos had FC Dordrecht een kwartier nodig om in de wedstrijd te groeien. Sparta startte agressiever, ging de duels onvervaard aan en had letterlijk de wind in de rug. Stef Doedée had in een vroeg stadium al bijstand nodig van zijn verdedigers Johan Versluis (kopbal Jaime Bruinier) en Tom Beugelsdijk (inzet Mark Veldmate), die inzetten uit de doelmond moesten halen. Na ruim een half uur was er geen redden meer aan: Mark Veldmate werkte een voorzet van Jaime Bruinier binnen nadat te makkelijk ruimte was weggegeven.

De openingstreffer viel in een fase dat FC Dordrecht gelijkwaardig was. De achterstand maakte het beste bij de gasten los. In blessuretijd had de Dordtse gelijkmaker een feit moeten zijn. Eerst troefde Wouter de Vogel Sparta-nieuweling Toine van Huizen af, maar de poging van de ADO-huurling werd vervolgens zodanig door Nico Pellatz gestremd dat een treffer uitbleef. De betrouwbare sluitpost voorkwam bij de laatste actie voor het rustsignaal nogmaals een Dordtse treffer: hij haalde met een katachtige reactie een kopbal van Johan Versluis – volgend op Dordts eerste corner – van de lijn.

Het bleken meteen ook de laatste serieuze wapenfeiten van FC Dordrecht in de weinig verheffende ontmoeting. Meteen na de pauze werd nog wel druk gezet, maar vervolgens vloeiden de Dordtse krachten heel snel weg. Sparta geselde via Bokila nog de buitenkant van de paal. De spits, die een haat-liefdeverhouding met de aanhang heeft, verdubbelde in blessuretijd de marge vanaf de stip nadat Roderick Gielisse schlemielig Mark Veldmate had geduwd.

Opstelling Sparta Rotterdam: Pellatz; Van Huizen, Luirink, Jeroen Veldmate, Slijngard; Nieuwendaal, De Roon, Bruinier (63. Rutjes); Bel Hassani (68. Bilate), Bokila, Mark Veldmate.

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Beugelsdijk, Amevor; Hulst (79. Isoufi), Kousemaker (23. Vlasblom), Rijsdijk; Coster (74. Mayele), Lopes, De Vogel.

Bijzonderheden: Arbiter Van der Graaf gaf geel aan Donovan Slijngard, Marten de Roon en Jeremy Bokila van Sparta en Tom Beugelsdijk, Wouter de Vogel en Mawouna Amevor van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.