Nog hoop na spectaculaire 3-3

In de openingswedstrijd van de Jupiler Play-Offs is FC Dordrecht niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Een uitslag waar de Dordtenaren zichzelf misschien wel tekort mee deden omdat het meer dan een helft lang een man meer op het veld had en zodoende het grootste deel overheerste.

Tien minuten voor de aftrap brak de hemel boven de Krommedijk open. Met bakken kwam het naar beneden toen de Lammetjes het veld opkwamen die desondanks vol overgave met hun loodzwaar geworden vlaggen bleven doorzwaaien. Dat enthousiasme vond een vlekkeloos vervolg nadat Liesveld – precies op het moment dat de regen had opgehouden – voor het beginsignaal had gefloten.

Dordrecht, in dezelfde beginopstelling als een week eerder, speelde (tegen de gewenste gewoonte) al in de eerste helft in de richting van de eigen aanhang. De Dike Side kon daar wel als eerste juichen. Roderick Gielisse stuurde Jeffrey Rijsdijk perfect in de diepte die met een afgemeten voorzet Lars Veldwijk in stelling bracht. De spits kopte onberispelijke in: 1-0.

De vreugde op de tribunes was echter van korte duur. Het schot van Heerkens werd voldoende van richting veranderd om Warner Hahn kansloos te laten. De gelijkmaker was wel tegen de verhouding in want Dordt had tot dan toe gedomineerd.

Binnen het kwartier werd (als een soort van gerechtigheid) de marge hersteld. Fouad Idabdelhay werd door Vriends binnen de lijnen aan het shirt getrokken. De verdediger kon vertrekken en de bal op de stip. Veldwijk vonniste degelijk: 2-1.

In overtal wilde Dordt ongeschonden de rust halen, maar Türüc gooide in de slotseconde roet in het eten. Met een (het zij gezegd) prachtige vrije trap van meer dan twintig meter trof hij buiten bereik van Hahn het net in de kruising: 2-2.

Vanaf de aftrap in de tweede helft begon in de overtalsituatie een omsingeling van de Deventer veste, zonder dat de thuisploeg daarbij overigens gevaarlijk wist te worden. Go Ahead deed dat in de spaarzame tegenstoten effectiever. De eerste keer dat de middenlijn in de 57e minuut werd overgestoken, was het meteen raak. Hahn blokkeerde in eerste instantie en dacht in tweede instantie buiten zijn strafschopgebied definitief weg te werken. Go Ahead onderschepte echter de bal en vervolgens was het voor Houtkoop eenvoudig om de over Rogier Molhoek heen zeilende voorzet in het verlaten doel te koppen: 2-3.

De domper kwam hard aan, maar Dordrecht herpakte zich en gooide een portie extra dadendrang in het enerverende duel. Toch wist Go Ahead de aanvaldrang redelijk eenvoudig van zich af te houden.

Smet op de verder sportieve wedstrijd was de reactie van de supporters in de hoek van de Westtribune in de 74e minuut die niet zonder gevolgen zal blijven.

Met de slotfase nog voor de boeg nivelleerde Josimar Lima de stand. De mee naar voren getrokken centrale verdediger werkte (na de ultieme gelijkmaker tegen MVV) zijn tweede 3-3 van dit seizoen in het doel. De vreugde was navenant.

Het bleef spannend tot de laatste tel van de door Liesveld bijgetelde vijf minuten extra tijd, vol overgave werd er op de winnende treffer gejaagd. Het bleek tevergeefs.

Scoreverloop: 1-0 Veldwijk (22), 1-1 Heerkens (25), 2-1 Veldwijk (38/pen), 2-2 Türüc (45+1), 2-3 Hoetkoop (57), 3-3 Lima (80).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Amevor, Peersman; Molhoek (57. Luckermans), Fortes, Post, Rijsdijk; Idabelhay, Veldwijk.
Bijzonderheden: Richard Liesveld had een rode kaart voor Vriends (37) en een gele kaart voor Kromkamp van Go Ahead Eagles. De leidsman hield in de 74e minuut een korte onderbreking.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.