Nipte nederlaag tegen Jong PSV

In de tweede speelronde werd er maandagavond in Eindhoven met 1-0 verloren van Jong PSV. In een benauwde wedstrijd met weinig spektakel, trokken de Eindhovenaren, door een doelpunt van Jason van Duiven, aan het langste eind.

Stroeve start

De wedstrijd in Eindhoven kende een stroeve start met weinig grote kansen. Jong PSV mocht in de beginfase aanleggen voor de eerste mogelijkheden, maar Bossin hield de Schapekoppen meerdere keren op de been. Het was onze nieuwe spits Longo die gedurende de eerste helft viermaal gevaarlijk werd, maar keer op keer niet kon aanleggen voor een schot. De grootste kans van de eerste helft was van Jeremy Antonisse die in de 35ste minuut via de rug van El Azzouzi net over schoot. Het was even schrikken toen Van Der Avert met een hoofdblessure naar de grond ging. Na een lange blessurebehandeling en de nodige pleisters kon hij de wedstrijd gelukkig vervolgen.

Sterkere tweede helft

FC Dordrecht begon sterker aan de tweede helft. Echter waren het de beloften van PSV die er regelmatig gevaarlijk uit kwamen. Lange tijd wist Bossin zijn doel schoon te houden, maar in de 65ste minuut had ook de Dordtse goalie geen antwoord op een kopbal van Jason van Duiven die hiermee zijn ploeg op voorsprong kopte. Na deze tegengoal verhoogde FC Dordrecht het tempo in de wedstrijd en begon het elftal van Santoni wat feller te voetballen. Het verdedigend blok van de thuisploeg stond in deze fase van de wedstrijd goed, waardoor de Dordtenaren niet veel verder kwamen dan een aantal afstandsschoten.

Komende vrijdag om 20.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma, waar we met de steun van ons thuispubliek op zoek zullen gaan naar de eerste driepunter van dit seizoen. Zien we je vrijdag in ons Matchoholic Stadion?

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tegen Jong PSV

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.