Nipte nederlaag in Zwolle

Een gehavend FC Dordrecht heeft in Zwolle de voorbereiding afgesloten met een alleszins acceptabel resultaat. Hoewel de uiteindelijke 2-1 op het scorebord niet echt de verhoudingen in het veld weergaf, waren er gezien de omstandigheden zeker ook aanknopingspunten te noteren voor Michele Santoni.

De absentielijst telde voor de laatste oefenwedstrijd zeven basisspelers waardoor er flink geschoven moest worden in de beginopstelling. De met veel jonkies ingevulde defensie had het moeilijk tegen het op volle kracht aantredende FC Zwolle. De kwetsbaarheid leidde in het eerste half uur tot een hand vol goede kansen, maar gelukkig heeft Dordt een goede keeper. Liam Bossin behoedde zijn ploeg met katachtige reddingen en had het geluk dat het Zwolse vizier niet zuiver stond afgesteld. Verder dan een rake kopbal van Vellios in de tiende minuut kwam de thuisploeg niet.

In het laatste kwartier kwam Dordrecht meer aan voetballen toe, maar kort voor rust verdubbelde Zwolle via Reijnders de score: 2-0.

Na de hervatting opende Zwolle even ambitieus als het aan de wedstrijd was begonnen. De paal redde de ingevallen doelman Trevor Doornbush die zich vervolgens met een paar reflexen in zijn proefwedstrijd mocht onderscheiden. De omzettingen van Santoni een beter FC Dordrecht te zien. Zeker toen de ruimtes groter werden, kwamen ook de mogelijkheden. Aanvoerder Mathis Suray profiteerde daarvan door een rebound van de keeper keihard in het dak van het doel te pegelen: 2-1.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin (46. Doornbusch); Koswal (46. Miceli), El Azzouzi, Van der Avert; Wielzen (46. Biberoglu), Reemst (84. Seltonrijch), Schuurman, King (46. Abali); Tremour (60. Noc), Doesburg (70. Tearr), Suray.

Niet inzetbaar: Brito, Camara, Van Huizen, Mannes, Meijer, Pinas, Savastano.

Foto’s: Clubmedia FC Zwolle

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.