Nipte nederlaag biedt perspectieven

De Republiek herleefde vrijdagavond op de Krommedijk. Achter het doel op de Noordtribune klonk na tien maanden weer het vertrouwde gezang om onafhankelijkheid van het eiland door supporters. Nog niet voor de eerste punten in eigen huis van het nieuwe seizoen omdat Almere City met de 90 minuten al op de stadionklok alsnog de winnende treffer tegen het net duwde: 2-3.

Uiteindelijk was het gezien de verhoudingen in het veld geen onverdiende uitslag, maar FC Dordrecht had wel degelijk laten zien met de nieuwe ploeg over mogelijkheden te beschikken. Met name de start van de wedstrijd was energiek en aanvallend. Stijn Meijer bekroonde na negen minuten uit een voorzet van de jeugdige Jeraily Wielzen één van de vlotte combinaties met de openingstreffer.

Gaandeweg trok Almere het initiatief meer naar zich toe. Kort voor de rust knalde Pouwels van afstand de 1-1 binnen.

Tien minuten na de pauze toornde de voormalige Dordtse captain Daniël Breedijk boven de boomlange nieuwkomer Seydine N’Diaye uit: 1-2. Dordt was echter allerminst geslagen. Die veerkracht werd beloond met een fraaie gelijkmaker van Nicolas Agrafiotis die een assist van Mathis Suray tegen de touwen kopte.

Door de absentie van nog altijd een negental contractspelers bezetten de testspelers Noah Lewis en Job van der Avert de backposities en mochten de jonge talenten Ocean Polonius, Daniel van Vianen en Joey van Gennip weer speelminuten maken. De huidige krappe beschikbaarheid voor trainer Michele Santoni trok echter wel een zware wissel op de ploeg waardoor de krachten tegen het einde wegvloeiden.

Opstelling: Bossin; Lewis (63. Polonius), Van Huizen (61. Vliet), N’Diaye, Van der Avert; Hölscher, Vermeulen (61. Van Vianen), Baggerman; Wielzen (81. Van Gennip), Meijer (61. Agrafiotis), Suray.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.