Loen zoekt naar meer doelpunten

Doelpunt nummer één is altijd lastig. Nu heeft hij hem dan toch te pakken. Youri Loen scoort en staat in de basis. Hij is tevreden bij FC Dordrecht. Vrijdag hoopt de middenvelder te mogen spelen in de belangrijke wedstrijd tegen Helmond Sport.

“Hebben ze voor de winterstop verloren van Helmond Sport?”, vraagt Loen. “Hm. Toen was ik er nog niet bij, dus ik heb geen herinneringen aan die wedstrijd. De tegenstander is voor mij redelijk onbekend. We kunnen ook beter naar onszelf kijken. Als we ons vertrouwde positiespel naar behoren uitvoeren, winnen we, ongeacht wie er tegenover ons staat.”

Het vertrouwen is groot bij Loen. Dat is ook niet zo gek. FC Dordrecht staat bovenaan in de Jupiler League en de huurling van NEC heeft een basisplaats. Bovendien maakte hij vorige week tegen Jong FC Twente (3-1) zijn eerste competitiedoelpunt. “Dat was een kleine opluchting. Bij Jong NEC scoorde ik regelmatig. Hopelijk gaan er nu bij FC Dordrecht meer ballen in.”

Hij hoopt zijn trainer Harry van den Ham inmiddels te hebben overtuigd van zijn kunnen. Loen kreeg na zijn komst naar de Krommedijk in januari twee keer een basisplaats. Vervolgens was hij een paar weken lang reserve. De laatste drie duels mocht hij vanaf het begin meedoen. “Het team kan me nu blijkbaar gebruiken. Dat is mooi”, zegt de middenvelder. “Ik heb ook het gevoel dat ik prima speel”.

Gek krijgt niemand hem. “Zenuwen heb ik niet. Aan de spanning van het bovenaan staan en moeten winnen ben ik inmiddels wel gewend. Wij allemaal, trouwens. Vrijdag moeten we Helmond Sport zeker niet vergeten. In die wedstrijd zijn ook drie punten te verdienen. Daar moeten we eerst voor zorgen.”

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.