Dordrecht kan kansen niet benutten

Tegen Fortuna Sittard strandde een turbulent acterend FC Dordrecht in een 1-1 gelijkspel. Met een overschot aan kansen had de thuisclub zeker de mogelijkheid de koppositie met verve te onderstrepen, het vizier bleek echter niet scherp genoeg afgesteld. Runner-up Willem II naderde dankzij een 1-2 bij Jong FC Twente tot één punt. Met nog negen wedstrijden te gaan gaat de strijd aan de kop zodoende ongemeen spannend worden.

In de basis maakte Matthew Steenvoorden na vijf en een halve maand absentie met een hernia zijn rentree op de plek van alleskunner Javier Vet en keerde Jessy Mayele terug ten koste van Joeri Loen. Onder leiding van invaller-coach Gérard de Nooijer (die de geschorste Harry van den Ham verving) schoot Dordrecht uit de startblokken. Na amper vijftien seconden stichtte Erixon Danso al het eerste gevaar.

Het bleek een voorbode van een aantrekkelijke wedstrijd waarin de Schapekoppen duidelijk blijk gaven van de aspiraties. Fortuna was echter bood gedegen tegenspel waardoor het aanvankelijk wachten was op de volgende kans. Die kwamen er vervolgens voldoende. Gladon schoot net naast, Mayele mocht alleen op het doel af en Gosens probeerde het van afstand. De openingstreffer hing overduidelijk in de lucht, maar de kopballen van de nijvere Paul Gladon en de noeste Jessy Mayele gingen over.

Op slag van rust was het toch raak. Jeffry Fortes zette vanaf rechts scherp voor waarna Paul Gladon tot grote vreugde van de volle Krommedijk van dichtbij de 1-0 tegen het net werkte.

Na de hervatting liep Dordt vijf minuten achter zichzelf en Fortuna aan. Daarna trok het de wedstrijd weer naar zich toe en ging het verbeten op jacht naar meer doelpunten om het pleit definitief te beslechten. Het doel was telkenmale echter net te klein of Fortuna-doelman Kaya net te groot. De pittoreske keeper bleef overeind tegen het trio Dordtse spitsen en had een geweldige reflex op een harde kopbal van Gladon.

Aan de overkant had Fortuna niet eens een kans nodig om tot scoren te komen. Het zondagschot van invaller Nepomuceno huppelde langs iedereen heen in de verre hoek: 1-1.

De tegenvaller werd snel weggeslikt. De supporters bleven zingen en Dordt bleef aanvallen. Minstens een hand vol mogelijkheden werd in het laatste kwart nog gecreëerd, maar Korte (ingevallen voor Danso), Meulens en Gladon konden het doel , soms op een haar na, net niet meer vinden. En die ene keer dat het wel lukte, had scheidsrechter Van den Kerkhof een duwfout van de scorende Giovanni Korte geconstateerd.

Een verdiende driepunter bleef zodoende uit, maar komende zaterdag thuis tegen Volendam kan FC Dordrecht nog altijd als koploper van de Jupiler League de 30e speelronde ingaan.

Scoreverloop: 1-0 Gladon (44), 1-1 Nepomuceno.
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Haddad, Steenvoorden, Peersman; Gosens, Ojo, Gladon; Meulens, Mayele (77. Zschusschen), Danso (65. Korte).
Bijzonderheden: Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf alleen een gele kaart aan Fortuna-aanvoerder Ramon Voorn.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.