Nieuwe ‘shine’ op de Krommedijk

FC Dordrecht presenteerde dinsdag voor de ochtendtraining een nieuwe versterking van de selectie. Het opvallend blonde kapsel trok meteen de aandacht, maar dan vooral ook vanwege de voetballende kwaliteiten van Rocco Shein.

Het net twintigjarig talent werd na een lange onderhandeling van FC Utrecht overgenomen waarmee deze transfer gelijk als historisch de geschiedenisboeken ingaat. Voor het eerst in ruim dertig jaar heeft Dordrecht een afkoopsom betaald om een nieuwe speler aan te trekken. Dat zegt veel over de kwaliteiten van Shein áls over de ambities van FC Dordrecht voor komend seizoen.

Rocco Shein werd in de zomer van 2003 geboren in Tallinn, de hoofdstad van Estland, waar hij bij het plaatselijk FC Flora tegen een bal leerde trappen. Dat ging hem zo goed af dat zijn naam overal op de scoutingslijsten terecht kwam en Rocco vanaf zijn vijftiende bij de nationale selecties van Estland wordt uitgenodigd.

Inmiddels staat zijn officiële interlandteller op zes en maakte de middenvelder vorig seizoen voor de hoofdmacht van FC Utrecht zijn debuut in de eredivisie. Ook daar staan zes capps achter zijn naam. Voor FC Dordrecht is Rocco Shein dus een echte versterking.

Rocco Shein kwam dinsdagmoren met een brede glimlach het Matchoholic Stadion binnenlopen: “Ik ben blij dat er toch een akkoord gekomen is. Ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière en wilde daarom graag naar FC Dordrecht toe. De club heeft ambitie en de gesprekken hebben mij overtuigd”, aldus een enthousiaste Rocco die zich tot aan de zomer van 2026 aan FC Dordrecht heeft verbonden.

Trainer Michele Santoni kreeg al net zo’n brede glimlach om zijn mond als zijn nieuwste aanwinst toonde: “Ik ben echt heel blij met zijn komst. Die jongen kan heel goed voetballen en heeft bovendien een heerlijke instelling. Met Rocco hebben we écht iets heel goeds binnen gehaald”.

 

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.