Nieuwe organisatiestructuur op de Krommedijk

Rik Maaskant treedt vandaag officieel in dienst als commercieel directeur bij FC Dordrecht.
Maaskant, oud-werknemer van stadionnaamgever Riwal, gaat met zijn aanstelling deel uitmaken van de nieuwe organisatiestructuur bij de Dordtse betaald voetbalclub.
Nadat Theo Singerling aan het begin van dit jaar het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen overdroeg aan Ton Rietdijk, is de overstap naar een nieuwe opzet van de organisatie in gang gezet.
De RvC is inmiddels (nagenoeg) verleden tijd en in plaats daarvan is een one-tier board ontstaan, waar toezichthouders en directie in één bestuur bij elkaar zitten.
In die nieuwe bovenste laag van de organisatie binnen de Dordtse club hebben naast voorzitter Ton Rietdijk ook algemeen directeur Hans de Zeeuw (namens de directie), Lennard Bouwer (belast met financiële zaken) en advocaat Gertjan van den Bergh zitting.
,,We willen toe naar een BV-structuur met mogelijk uitgifte van aandelen,’’ geeft Rietdijk aan.
,,Een aantal zaken moet juridisch gestructureerd worden, daarom hebben we ook een advocaat in de one-tier board opgenomen.’’
Op termijn treedt mogelijk nog een vijfde lid tot de one-tier board toe. De voormalige commissarissen Dick Schalekamp en Aad van Buuren houden een adviserende rol.
De directie van FC Dordrecht bestaat vanaf vandaag uit vier personen: algemeen directeur Hans de Zeeuw, technisch directeur Marco Boogers, directeur horecazaken Peter Nolet en commercieel directeur Rik Maaskant.
Bij de verwezenlijking van de vernieuwbouwplannen voor het stadion aan de Krommedijk trekken Rietdijk en De Zeeuw samen op met voormalig Feyenoord-directeur Chris Woerts.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.