Nieuwe organisatiestructuur FC Dordrecht

FC Dordrecht is op organisatorisch vlak aan een nieuw tijdperk begonnen. Het zittende bestuur heeft plaatsgemaakt voor een achtkoppige Raad van Commissarissen onder voorzitterschap van Theo Singerling. Ad Heijsman, preses-af na ruim tien jaar, gaat verder in zijn nieuwe functie als algemeen directeur.

De koploper in de Jupiler League vaart op organisatorisch vlak een nieuwe koers. Niet langer wordt de betaald voetbalclub geleid door een bestuur. De zittende ploeg, onder leiding van preses Ad Heijsman die het voorbije jaar ad-interim zijn taken uitvoerde, trad gisteren officieel en collectief terug. Heijsman gaat vanaf heden door het leven als algemeen directeur van FC Dordrecht op de – op personeel vlak – danig uitgebreide werkvloer in de dagelijkse praktijk aan de Krommedijk waarin ook technisch directeur Marco Boogers en de managers Rob Glimmerveen, Cees van der Poel en Olav Ouwerkerk, bijgestaan door secretaresse Inge Vrije en Elisa Kuster, een belangrijke rol vervullen.

De directie wordt met raad en daad bijgestaan door een achtkoppige Raad van Commissarissen, waarin vier leden van het voormalige bestuur hebben plaatsgenomen. Voorzitter Theo Singerling, die zeventien jaar zitting had in besturen onder leiding van eerst Frans Derks en vervolgens Ad Heijsman, heeft in de RvC plaatgenomen met Dick Schalekamp senior, Dick Schalekamp junior en Gert-Jan Luiten. Gisteren werden ook de vier andere commissarissen gepresenteerd, Cees Monden, Aad van Buuren, Huib van der Windt en Jacco van Weelden. Alle leden van de RvC hebben hun eigen taak of portefeuille.

Ad Heijsman moest bekennen dat het voor hem een vreemde dag was. “Toen ik ruim tien jaar geleden aantrad als voorzitter van FC Dordrecht was er nogal wat scepsis omdat ik voorzitter van DFC was geweest. Mede dankzij de onvoorwaardelijke steun van mijn collega-bestuursleden hebben we die weg kunnen nemen, denk ik. Om een nog professionelere bedrijfsvoering na te streven was het noodzakelijk dat er in de organisatie dingen moesten veranderen. Daarom vind ik het niet spijtig om af te treden. Ik ben ervan overtuigd dat we als club niet alleen een nieuwe koers gaan varen, maar ook een koers naar nog mooiere tijden.”

Theo Singerling benadrukte de grote verdiensten van Heijsman voor de club. “Pro deo heeft Ad soms weken gemaakt waarin hij zestig tot tachtig uur voor de club bezig was. Toen hij in de periode juni/juli mij liet weten dat hem een baan aangeboden was, was voor mij en de andere bestuursleden één ding duidelijk: we wilden per se dat Ad behouden zou blijven voor de club. Door hem algemeen directeur te maken is dat gelukt.”

Singerling (‘Als Hagenaar ben ik van FC Dordrecht gaan houden”) was duidelijk over de rol die de Raad van Commissarissen gaat vervullen. “Een controlerende en ondersteundende rol, waarbij het uitgangspunt is om de continuiteit van het bestaalde voetbal binnen de gemeente Dordrecht te continueren. We houden de vinger aan de pols als het gaat om strategie, doelen en risico’s.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.