Nieuwe koers voor FC Dordrecht

FC Dordrecht presenteerde maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie het beleidsplan voor de komende vijf jaar met als kernwaarden ‘strijdvaardig, saamhorig en sfeervol’. Het plan valt of staat echter met de komst van het nieuwe stadion. ,,De exploitatie in dit stadion blijft problematisch”, aldus Ad Heijsman tijdens zijn toespraak.

Ad Heijsman legde in zijn inmiddels tiende nieuwjaarsrede het accent op de mensen die zich voor de club hebben ingezet. ,,Bijvoorbeeld onze supporters. Wat mij in acht jaar als voorzitter niet lukte, lukte een groep supporters in drie weken wel. Zij hebben de Dordtse politiek wakker geschud en onder meer door een indrukwekkende protestmars en het ophalen van meer dan 13.000 handtekeningen laten zien dat FC Dordrecht wel degelijk draagvlak heeft en leeft bij de inwoners.”

FC Dordrecht heeft een mooie toekomst. De BVO heeft ook potentie. Een door een externe partij gehouden marktonderzoek, waaruit het nieuwe beleidsplan voortvloeide, heeft echter ook aangetoond waar de zwaktes van FC Dordrecht liggen. Ten eerste is dat de financiële situatie, ook al is de club op weg de licentiecategorie 1 te verlaten. Verder spelen de te kleine organisatie, het ontbreken van een commerciële afdeling en het sterk verouderde stadion de club parten.

Technisch manager Marco Boogers: ,,Ik moet steeds meer moeite doen om spelers over te halen om voor FC Dordrecht te komen voetballen. We hebben niet alleen een nieuw stadion nodig, maar ook een kunstgrasmat zodat we elke dag in het stadion en op een hoger niveau kunnen trainen. Komt het stadion er niet, dan kunnen we beter met z’n allen de tent sluiten.”

Ad Heijsman vertelde dit keer niet over het nieuwe stadion (,,Alleen dat de gesprekken met de gemeente daarover zeer voorspoedig verlopen.”), maar memoreerde wel over de mogelijke uitbreiding van de samenwerking met eredivisionist ADO Den Haag. ,,We gaan samen onderzoeken of we kunnen komen tot de oprichting van een regionale jeugdopleiding.”

FC Dordrecht hoopt met de huidige selectie aan de tweede competitiehelft te kunnen beginnen. Marco Boogers: ,,Dan kunnen er misschien nog wel eens mooie dingen gebeuren. Er is belangstelling voor Mawouna Amevor en Josimar Lima, maar het bod dat we voor deze spelers hebben gekregen is te laag. En het is nu ook niet zo dat de financiële situatie zo slecht is dat we elk bod maar direct moeten accepteren. Ze mogen weg, maar dan wel voor het bedrag dat wij in ons hoofd hebben.”

Amevor zelf zei dat er interesse is van clubs uit binnen- en buitenland. ,,Ik wil graag hogerop. Maar voor een buitenlands avontuur vind ik mezelf nog te jong en het liefst wil ik dit seizoen afmaken bij FC Dordrecht. We zijn als groep zeer hecht. Dat is op het trainingskamp weer eens duidelijk geworden.”

Tijdens zijn toespraak stond Ad Heijsman ook stil bij Theo Bos en zijn strijd tegen zijn ziekte, het overlijden van oud-voetballer Jaap van der Wiel, hoofdsteward Ton de Jong en vrijwilliger Rinus de Jong én bij het afhaken wegens hartproblemen van voetballer Johan Versluis.

Tekst: Jan Volwerk / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.