Nick Coster wint weer van oude club

Met een grote glimlach op zijn gelaat incasseerde FC Volendam linksachter Nick Coster na afloop van de 6-1 zege op zijn oude club complimentjes in de catacomben van het lang niet uitverkochte het Kras Stadion. ,,Het was wederom een fijn weerzien voor mij want met FC Volendam won ik eerder dit seizoen ook al van FC Dordrecht, toen met 2-1.”

Coster voelde al snel aan dat er wat te halen viel tegen zijn voormalige ploeggenoten en stoomde over de linkerflank veelvuldig op. ,,Als er opeens vier nieuwe spelers in de ploeg staan, weet je dat het niet helemaal goed zit. Op het veld had ik het idee dat FC Dordrecht het na de 2-0 liet lopen.”

Fouten
FC Dordrecht-oefenmeester Virgil Breetveld was het niet eens met de strekking van de woorden van zijn voormalige pupil aan de Krommedijk. ,,De uitslag doet misschien anders vermoeden maar aan de bal was het spel van ons bij vlagen goed. We maakten achterin alleen te veel fouten, daar was niet tegenop te voetballen. We hebben vijf verdedigers van bijna twee meter lang en dan mag eigenlijk geen corner erin.”

Breetveld, die Kevin Tano in Dordrecht achterliet en voor het eerst een plekje op de bank had ingeruimd voor tweede-elftalspeler Jair Balrak, wisselde de controlerende middenvelder Ilias Haddad nog voor de rust voor de meer aanvallend ingestelde Adnan Alisic. ,,We gingen daarmee één-op-één spelen en namen een risico. Na de 3-1 van Fouad Idabdelhay had ik nog de hoop dat we zouden doordrukken. Dat de score uiteindelijk hoger uitviel dan gewenst, is geen onwil van de spelers. We zitten in een fase dat het niet loopt. De dingen die eerst wel lukten, lukken nu niet meer.”

Tekst: Yorik Groeneweg / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.