Nick Coster voelt zich overal thuis op het veld

Nick Coster ontpopt zich langzaam maar zeker tot de alleskunner bij FC Dordrecht. Tegen AGOVV Apeldoorn was het vaatje buskruit bij afwezigheid van Didi Longuet en Bart van Muyen tot rechtsback gepromoveerd en hij kweet zich prima van die taak.

,,Het maakt mij niet uit waar ik op het veld moet lopen, ik voel me overal thuis als ik me nuttig voor de ploeg kan maken. Wel werd ik in de tweede helft wat slordiger.”

Maar niet deel twee, maar de eerste 45 minuten bleven gisteravond op het netvlies van de aanwezigen bij het duel kleven. In dat wedstrijddeel legde FC Dordrecht op overtuigende wijze het fundament voor een eclatante triomf. ,,De voorbije weken hadden we heel veel moeite om voor de goal van de tegenstander te komen,” beaamde Coster. ,,Dus ik knipperde wel even met mijn ogen dat het aanvankelijk zo makkelijk ging. Na de tegentreffer hebben we het weer goed opgepakt. We moeten afwachten wat de concurrentie doet, maar ik geloof echt in onze kansen op de play-offs.”

Trainer Henny Lee had al vroeg in de avond een goed gevoel gehad: ,,Tijdens de warming-up droop de scherpte er al vanaf. We waren in dit duel wel in staat om ons positiespel, waar we hard aan hebben gewerkt, te kunnen spelen.” De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen, dat AGOVV zich niet met hand en tand verdedigde: de gasten maakten slechts zes overtredingen in de wedstrijd. Lee was ook blij met de rol die Santy Hulst voor zich opeiste: ,,Marcel van der Sloot is nog steeds niet topfit en tobt met vocht in de knie. Santy brengt diepte in zijn spel en kan Cecilo Lopes zo ondersteunen. Dat pakte goed uit.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.