Negental blijft overeind

De prille alleenheerschappij van FC Dordrecht duurt voort. Almere City FC was het derde slachtoffer van de Dordtse dadendrang in de Jupiler League. De trotse lijstaanvoerder liep in de met 2-1 gewonnen levendige partij wel forse averij op. Aanvoerder Josimar Lima viel geblesseerd uit, Jeffry Fortes en Obi Onyeike kregen rood.

‘Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan’. Terwijl de regen de Krommedijk teisterde, zong de aanhang van FC Dordrecht het hoogste lied. Na victories op MVV en Achilles’29 hield het ensemble van de jarige trainer Harry van den Ham ook Almere City FC eronder. Een heuse krachtproef, want FC Dordrecht werd in de laatste twintig minuten tot een negental teruggebracht.

Het puzzelwerk voor Van den Ham zal er niet eenvoudiger op worden voor de aanstaande uitbeurt bij Excelsior. FC Dordrecht stapte gehavend van de kunstgrasmat na de eliminatie van drie verdedigers. Maar wel met de borst vooruit, want het Dordtse arbeidsethos in de wedstrijd was hartverwarmend.

Van den Ham had voor de ontmoeting met de opponent uit Flevoland al wat hersengymnastiek moeten verrichten. Bij afwezigheid van de geschorste linksback Marvin Peersman speelde Everon Pisas op de voor hem ongewone stek in het verdedigingsblok. Nadat de bezoekers de betere start hadden gehad met onder andere een gevaarlijke kopbal van Jason Oost, onderscheidde Pisas zich. Zijn run naar voren eindigde in een voorzet op Erixon Danso, die voor het derde duel op rij productief was en de 1-0 voorsprong aantekende.

De ijzersterke doelman Warner Hahn, koud terug van zijn debuut bij Jong Oranje in Tsjechië, vervulde vervolgens een heldendaad door een inzet van dichtbij van Fabian Serrarens in een reflex te pakken. Een actie die aan waarde won, omdat de thuisploeg via Giovanni Korte de voorsprong ook nog eens verdubbelde. Bovendien raakte FC Dordrecht in het eerste part via Nando Wormgoor en Erixon Danso ook nog eens de paal. De pauzestand was 2-0, maar had makkelijk 5-2 kunnen zijn gezien de kansenverhouding.

Onder druk
Het uitvallen van Josimar Lima zette de Dordtse organisatie flink onder druk. De aansluiter van Mike Busse legde nog nadrukkelijker een bom onder een eventuele derde triomf. Zeker toen tweede captain Jeffry Fortes ruim een kwartier voor tijd met rood van het veld verdween nadat hij zich aan Charles Dissels had vergrepen na een taxatiefout. Met Hahn als rots in de branding en ondanks kansenmorserij in de counter hield FC Dordrecht zelfs met twee spelers minder na de eliminatie van Onyeike stand.

Opstelling FC Dordrecht:
Hahn; Fortes, Lima (49. Onyeike), Wormgoor, Pisas; Alisic (40. Vet), Van Nieff, Luckermans; Korte (73. Mayele), Gladon, Danso.

Opstelling Almere City FC:
Van Duin; Busse, Toet, Nieuwpoort, Guerain (79. Kip); Oost, Faik, Receveur; Dissels (87. Boldewijn), Jansen, Serrarens.

Bijzonderheden:
Arbiter Davy Otto uit Barendrecht gaf rood aan Jeffry Fortes en Obi Onyeike van FC Dordrecht en geel aan de bezoekers Tim Receveur en Robert Guerain van Almere City FC .

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.