Negende gelijkspel van het seizoen

Van tevoren wisten de Dordtenaren dat de wedstrijd tegen De Graafschap een uiterst belangrijke was. Als de wedstrijd werd gewonnen was het verschil met de nummers twee en drie opeens maar drie punten. Maar het mocht niet zo zijn, de Schapekoppen speelde gelijk tegen de Superboeren. De eerste helft was van beide ploegen slecht, Sebaoui wist te profiteren van een fout in de defensie van De Graafschap en tekende voor de openingstreffer. Al snel in de tweede helft maakte Önal gelijk en bepaalde daarmee gelijk de eindstand. Na deze goal kregen beide ploegen nog goede kansen maar wisten deze niet te verzilveren, Plogmann hield de Dordtenaren op de been.

Voor het eerst sinds tijden zijn er twee veranderingen in de basisopstelling te vinden. Tim Receveur start op het middelveld en Malhory Noc start in de aanval. Jari Schuurman zit niet bij de selectie en Adrian Segecic neemt plaats op de bank.

Het eerste kwartier biedt voor beide ploegen weinig kansen. De wedstrijd is redelijk gelijk opgaand. In de 18e minuut profiteert Ilias Sebaoui van een fout in de verdediging van De Graafschap en komt 1 op 1 met doelman Mees Bakker. Sebaoui speelt hem gemakkelijk voorbij en schuift de bal binnen, 0-1.

Na de openingstreffer krijgt De Graafschap een aantal kansen, Basar Önal schiet een bal van dichtbij net over het doel van Plogmann. In de 30e minuut beleeft de doelpuntenmaker, Sebaoui, even een hachelijk moment. Büttner gaat in het strafschopgebied naar de grond, scheidsrechter Smit toont de gele kaart aan Büttner voor commentaar op de leiding. Aan het einde van de eerste helft ontvangt Bronkhorst nog een gele kaart van scheidsrechter Smit.

In de tweede helft is het al snel Basar Önal die de stand op gelijke hoogte brengt. Önal kapt naar binnen en plaatst de bal in de verre hoek waarmee hij Plogmann verschalkt. Na tien minuten komt Abdallah Aberkane in de ploeg voor Ilias Bronkhorst. Het spel gaat wat meer op en neer en Plogmann laat zien dat hij een uitstekende keeper is, onder andere op de poging van Warmerdam redt hij knap. In de 63e minuut krijgt Suray een enorme kans na opnieuw geklungel in de defensie van De Graafschap. Een ‘superboer’ weet zichzelf nog ervoor te gooien waardoor de bal niet op doel gaat. In de tegenaanval krijgt Tim Receveur de gele prent nadat hij aan de noodrem moet trekken. Terwijl het spel op en neer golft krijgt Bosilj een enorme kans maar Plogmann weet opnieuw geweldig te redden en houdt de Schapekoppen op de been.

In de 70e minuut brengt Santoni Smolarczyk voor Receveur, dit betekent dat Tsoungui op het middenveld gaat spelen. Een interessante wissel. De laatste wissels van Santoni volgen vijf minuten later, Segecic en Osundina vervangen Noc en Sebaoui.

In de blessuretijd krijgt FC Dordrecht nog de kans om de wedstrijd te beslissen. Na goed combinatiespel geeft Segecic de bal voor, de aanname van Kriwak is net niet goed genoeg. Uiteindelijk belandt de bal nog bij Suray die vanuit de tweede lijn net naast schiet. Zo eindigt de wedstrijd in 1-1.

Alle meegereisde supporters en de supporters vanuit huis, bedankt!

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst (57. Abdallah Aberkane), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Tim Receveur (70. Bartek Smolarczyk), Shiloh ’t Zand, Mathis Suray; Malhory Noc (76. Adrian Segecic), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui (76. Korede Osundina)