Negen Dordtenaren pakken punt bij Sparta

Negen spelers van FC Dordrecht hebben een gelijkspel behaald in de streekderby tegen Sparta. Op Het Kasteel eindigde het duel in 2-2. Dave Huymans schoot tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen.

FC Dordrecht kwam al vroeg in de wedstrijd, terecht, op voorsprong. Tom Beugelsdijk liep zich goed vrij en profiteerde van de zwakke plek in de Sparta-defensie. Na een half uur kwam Sparta op gelijke hoogte. Johan Voskamp scoorde vanaf de penaltystip. Bovendien kreeg Guy Ramos rood voor de overtreding waaruit de strafschop ontstond. Een beslissing waar nog lang over na gepraat zal worden, want het leek zwaar gestraft.

Even later werd het Dordtse tiental zelfs gereduceerd tot een negental. Juanito Sequeira kreeg een rode kaart na het blokken van zijn directe tegenstander. Sparta kreeg met het overwicht kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dit lukte heb niet. Een kwartier voor tijd leek Sparta de winst te grijpen. Joey Godee scoorde de bevrijdende treffer. De negen Dordtenaren bleven knokken en vochten zich wederom in de slotfase terug in de wedstrijd en kregen via Dave Huymans loon naar werken.

Later meer…

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.