Nationale Straatvoetbaldag aan de Krommedijk

De SVBN (Straat Voetbal Bond Nederland) organiseert jaarlijks in samenwerking met lokale organisaties de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De aftrap vindt traditioneel plaats op 5 mei: de Nationale Straatvoetbaldag.

Na de voorrondes op 5 mei vinden later in mei en in juni regiofinales plaats in meerdere gemeenten. Hier strijden de winnende teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.

FC Dordrecht is meer dan (veld)voetbal!

FC Dordrecht organiseert ook dit jaar de Nationale Straatvoetbaldag in Dordrecht. De parkeerplaats naast het stadion de Krommedijk zal maandag 5 mei de “place to be” zijn voor straatvoetballend Dordrecht.

Samen is niet alleen
Samen met lokale partners we er ieder jaar een mooie dag van. Ook dit jaar zullen het jongerenwerk R-Newt, Soccer for Life, van Halen events, FenB licht en geluid en de Lammetjes aanwezig zijn om er een voetbalfeest van te maken.

Het motto van de dag is: “schop de bal, schop geen rotzooi!”, een slogan waaraan veel waarde wordt gehecht. Om dit te bereiken is het van groot belang om op een vertrouwde en sportieve plek te kunnen sporten. Straatvoetbal is hier uiterst geschikt voor want het omvat meer dan alleen voetbal. Het is een sociale happening waarin muziek, eten, plezier en onderling contact minstens even belangrijk zijn.

Straatvoetbal verbindt mensen en draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Het brengt buurtgenoten bij elkaar; jongens en meisjes, jong en oud, autochtoon en allochtoon. Mensen die elkaar normaal nooit tegenkomen treffen elkaar in en rond het spel. Ze communiceren met elkaar en blijven dat doen, ook na afloop. En dat alles onder het eerder genoemde motto: “schop de bal, schop geen rotzooi!”

Wil je vast in de stemming komen?
Check dan dit filmpje

Programma
Deze dag kunnen, bij voldoende aanmeldingen, alle doelgroepen deelnemen aan dit 5 tegen 5 toernooi waarbij de winnaars zich plaatsen voor de regiofinale.

Er zal gespeeld worden in de volgende doelgroepen en op de volgende tijden:
6 – 9 jaar: 10.00 – 13.00 uur
10 – 12 jaar: 10.00 – 13.00 uur
13 – 15 jaar: 14.00 – 17.00 uur
16+: 14.00 – 17.00 uur

Uiteraard kunnen zowel jongens als meisjes aanmelden!

Wil je je aanmelden mail dan je teamgegevens naar johan.versluis@fcdordrecht.nl

Benodigde gegevens zijn:
* Teamnaam
* Teamleider (minimaal 20 jaar oud)
* Email adres
* Telefoonnummer
* Teamsamenstelling (minimaal 5 spelers) met naam en geboortedatum van alle deelnemers

Leeftijdscategorie wordt bepaald naar het oudste teamlid

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.