Nachtbrakende Van den Ham formeert een winnend team

Terwijl zijn spelers met een grote grijns op het gezicht hun coolingdown deden na het gewonnen duel tegen Jong PSV, deed trainer Harry van den Ham van FC Dordrecht een opvallende bekentenis. ,,Voor deze wedstrijd heb ik slecht geslapen. Ik heb enorm lopen nachtbraken en om vier uur vrijdagochtend kwam ik ineens tot de conclusie hoe we het moesten doen.”

Van den Ham toont zich, samen met zijn technische staf, de voorbije weken een meester in het oplossen van lastige puzzels. Personele nood blijft vooralsnog een deugd, want ook tegen Jong PSV bleken de noodverbanden in defensief opzicht heilzaam. De Utrechtse oefenmeester leek afgaande op de laatste training de voorkeur te geven aan het centrale duo Ilias Haddad en Javier Vet, maar maakte uiteindelijk de keuze voor Marvin Peersman naast de opgebloeide Haddad. ,,Omdat de balans dan toch beter zou zijn, want Marvin kan met links de opbouw verzorgen en dus hebben we dan twee spelers die elkaar aanvullen. En dat is prima uitgepakt, want we hebben eigenlijk geen kind gehad aan deze tegenstander.”

In de tweede helft golfde het ‘Harry, Harry, we worden kampioen’ van de tribunes. De toegezongen hoofdpersoon had de spreekkoren in eerste instantie niet gehoord. ,,Gérard (de Nooijer, red.) duidde me erop dat ze in één keer mijn naam goed zongen,” grapte Van den Ham. ,,Leuk hoor, maar we doen het natuurlijk met elkaar. Meer kan ik op dit moment niet vragen van de jongens. We willen zo lang mogelijk genieten van onze status als koploper en verkopen de huid zo duur mogelijk. Tot maandag, als De Graafschap volgt, zijn we daar wederom in geslaagd.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.