NAC te machtig voor FC Dordrecht

Waar bij vlagen goed voetbal werd vertoond door onze Schapekoppen, was het NAC Breda dat er met de terechte overwinning vandoor ging.

Met nieuwkomers Ramon ten Hove, Fabian de Abreu, Pedro Marques en Zeki Erkilinc in de basisopstelling trokken de Dordtenaren ten strijde. In de beginfase van de wedstrijd werd NAC direct gevaarlijk uit een hoekschop. De kopbal vloog vlak langs de paal van doelman Ten Hove. Tien minuten later liet de Dordtse goalie zich verrassen door een uittrap van zijn collega, gelukkig zag hij de bal net naast rollen. De groen-witten die gesteund werden door een gezellig druk Riwal Hoogwerkers Stadion kwamen steeds beter in de wedstrijd. Renny Smith kreeg na vijftien minuten voetbal een grote kans na goed voorbereidend werk van Ormonde-Ottewill maar hij schoot over. In de 23e minuut kreeg NAC een vrije trap op ongeveer 35-meter dan de Dordtse goal. Filipovic had een scherpe vrije trap in huis en daar wist Verschueren wel raad mee. Hij liet Ten Hove kansloos en bezorgde NAC de minimale voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer ontstond er een soortgelijk scenario maar dan aan de andere kant van het veld. Helaas vloog de bal er niet in. Vlak voor rust werd NAC twee keer gevaarlijk maar dankzij verdedigers Breedijk en Montsma gingen onze Schapekoppen rusten met een minimale achterstand.

In de tweede helft toonden de Dordtenaren meer lef. En onder aanvoering van spits Pedro Marques werd de laatste linie van NAC regelmatig het leven zuur gemaakt. De Dordtse aanhang stond als een twaalfde man achter de ploeg en op het moment dat het wachten was op de gelijkmaker deelde NAC de genadeklap uit. Luka Ilic toonde in de 67e minuut met een weergaloze goal zijn klasse. Hij krulde de bal strak achter Ten Hove in de kruising. Na de tweede tegentreffer probeerde FC Dordrecht nog iets terug te doen maar helaas was er nooit écht sprake van een slotoffensief. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars, wat zuur was want in de fases dat FC Dordrecht de bovenhand kreeg sloegen de Brabanders toe.

Volgende week wacht een uitwedstrijd bij FC Eindhoven, waar vorig seizoen een pijnlijke nederlaag werd geleden. Tijd voor revanche! Tot volgende week!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.