Na Fins avontuur op stage op ADO

Stef Doedée wacht al enige tijd op een nieuwe club. Nadat in Finland was afgelopen keerde de voormalige Dordrecht-doelman direct terug. “Ik landde op 30 oktober weer in Nederland. Sindsdien heb ik dagelijks de bruggenloop gedaan en heb ik met vrienden mijn krachttraining onderhouden, ik ben fit.”

In Scandinavië stond Doedée drie maanden onder de lat bij de uiteindelijke nummer twee van de competitie, FC Inter Turku. “Mijn periode in Finland heb als prettig ervaren. Ik ben er naartoe gegaan omdat de eerste doelman (Magnus Bahne, red.) ernstig geblesseerd raakte. Er waren nog dertien wedstrijden te spelen in het seizoen en daarvan het ik er negen gekeept. Bahne was sneller fit dan verwacht en Job Dragtsma (de trainer, red.) zette mij de laatste vier wedstrijden weer op de bank. De club zag de noodzaak er niet van in om voor het volgend seizoen een buitenlander als resevekeeper aan zich te binden”.

ADO Den Haag is momenteel naarstig op zoek naar een doelwachter omdat reservergoalie Robert Zwinkels eind november op de training de voorste kruisband van zijn linkerknie afscheurde. Stef Doedée krijgt een week de tijd om een contract af te dwingen bij de club uit de hofstad waar hij via Henk Fräser terecht kwam. “Hij was mijn jeugdtrainer bij Feyenoord en had me vorige week uitgenodigd voor een bak koffie. Ik heb toen met de technische staf gepraat en gelukkig sta ik nu weer op een echt trainingsveld. Ik ben blij dat ik de kans krijg om me te laten zien. Hopelijk houd ik een ballen tegen”.

De geboren Rotterdammer speelde na de Feyenoord-jeugd voor RKC Waalwijk en FC Dordrecht waar hij in drie seizoenen 64 wedstrijden in de Jupiler League keepte. Na zijn Finse avontuur bij FC Inter Turku hoopte Doedée vurig op de mogelijkheid die zich nu aandient. Maurice Steijn, de trainer van ADO Den Haag, vindt het te risicovol om met maar twee keepers (Coutinho en De Zwart) het seizoen af te maken. “Het was voor mij de vraag of er nog clubs aan me dachten. Blijkbaar zijn ze me dus nog niet vergeten, daar ben ik ADO Den Haag dankbaar voor. Nu zal ik het zelf moeten laten zien”.

Tekst: Yorick Groeneweg / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.