Moussa Kalisse is terug

Eén helft lang leek de eerste basisplaats na zijn terugkeer in Dordrecht niet aan rechtsbuiten Moussa Kalisse besteed. De grillige aanvaller poetste die herinnering echter volledig weg met twee beslissende acties, die FC Dordrecht mede langs Telstar hielpen.

,,Ik had duidelijk last van opstartproblemen,” draaide Kalisse naderhand niet om de hete brij heen. ,,Ik was niet verrast door mijn basisplaats, want ik had de hele week goed getraind. Maar ik miste duidelijk nog wedstrijdritme en eerlijk is eerlijk, er moeten ook nog wel een paar kilootjes af. Maar na de pauze leek ik herboren.”

De treffer van Kalisse was hét ruggensteuntje dat FC Dordrecht kort na de gelijkmaker van Telstar nodig had. ,,Moussa zat tot dat moment nog niet in de wedstrijd, maar je weet dat hij hiertoe in staat is,” haalde interim-trainer Harry van den Ham na afloop aan. ,,Ik stond op de goede plek toen die voorzet werd weggekopt en kon daardoor belangrijk zijn,” glunderde Kalisse, die vervolgens met een fraaie actie vanaf rechts bijdroeg aan de belangrijke derde treffer van Jeffrey Rijsdijk. ,,Daarna werd ik om tactische redenen gewisseld en daar had ik begrip voor, al werd het aan de kant toch nog billenknijpen. Maar dit is een enorme opsteker, voor mij en voor het team,” genoot Kalisse.

Van den Ham was blij met de zwaarbevochten triomf. ,,Voor rust dekten we niet goed door op het middenveld. Dat ging in de tweede helft veel beter, want Telstar had ook met elf tegen tien nauwelijks iets in de melk te brokkelen. Die tegentreffer viel uit het niets, maar daarna hielden we eigenlijk makkelijk stand. Een verdiende zege.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.