Moussa Kalisse terug van weggeweest

Moussa Kalisse is eigenlijk een laatbloeier, pas op zijn 15e is hij echt begonnen met voetballen. Omdat hij geen zin had in verplichte trainingen tikte hij liever op straat tegen een bal. Vrienden, overtuigd van zijn spelkwaliteiten, wisten hem over te halen om bij een vereniging te gaan spelen. Het werd VV Bodegraven, de club uit zijn woonplaats. Daar trok hij de aandacht van hoofdklasser ARC waar hij 37 doelpunten later werd gescout door Sparta. De club uit Spangen was uiteindelijk een mooi opstapje om bij FC Dordrecht te kunnen voetballen.

Zes seizoenen lang droeg Moussa Kalisse het shirt van FC Dordrecht, in die periode wist hij maar liefst 50 keer te scoren. Interesse van andere clubs kon dan ook niet uitblijven en Moussa vertrok in 2010 naar Roemenie om daar de sterren van de hemel te spelen. Helaas bleek het buitenlandse avontuur maar van korte duur te zijn. “Het was even wennen om in je eentje zo ver van huis te zijn, maar het was een sterke competitie. Alles leek goed geregeld te zijn, alleen na een paar maanden kreeg ik geen salaris meer. Toen heb ik mijn contract ingeleverd en ben terug gegaan naar Nederland.”

Excelsior Rotterdam werd de nieuwe thuishaven voor de spits, maar een vaste plek in de basis zat er voor hem niet in.

Bij FC Dordrecht waren ze hem gelukkig niet vergeten en deze zomer kwam Kalisse tot grote vreugde van de supporters terug naar de Krommedijk. De verloren zoon scoorde prompt 6 goals. “Maar ik heb de afgelopen wedstrijd niet gescoord dus ik moet het weer goedmaken”, aldus de gedreven spits.

Hij heeft het hartstikke naar zijn zin bij Dordrecht. “Ik voel me als een vis in het water. We hebben een goed elftal en we zijn er voor elkaar. We hebben een goed elftal en gaan altijd uit van onze krachten. Dat is lekker voetballen. Die drie punten blijven ook maandag op de Krommedijk.”

Na zijn eigen voetbalcarrière wil hij graag de volgende generatie begeleiden in de voetballerij. Hij vindt het leuk om af en toe de A1 en B1 van VV Bodegraven, zijn oude club, te trainen. Hij wil daarom ook zijn papieren halen om officieel als jeugdtrainer aan de slag te kunnen. Misschien ook handig gezien zijn aankomende uitdaging. Begin december verwachten Moussa en zijn vrouw namelijk hun eerste kindje. Spannende tijden dus in huize Kalisse.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.