Mooie jaren bij FC Dordrecht

Roderick Gielisse beleefde een enerverende week in zijn voetbalbestaan. Koud terug op Neerlandse bodem na de trip met FC Dordrecht naar Curacao kwam hij in beeld bij Sparta Rotterdam, dat de 23-jarige rechtsback snel voor twee seizoenen vastlegde.

Van vaste waarde aan de Krommedijk tot nieuwe Kasteelheer: voor Roderick Gielisse veranderde zijn voetbalomgeving in een tijdsbestek van een paar dagen nadat hij de trip ter afsluiting van het seizoen met FC Dordrecht goed en wel had beëindigd. ,,Eerder dit jaar was er wel wat interesse van clubs, maar dat werd eigenlijk nooit concreet. Maar deze overstap is echt in een heel rap tempo gegaan,” blikt de inwoner van Zoetermeer terug.

Sparta meldde zich snel bij FC Dordrecht, nadat duidelijk was geworden dat de rechtervleugelverdediger van het voorbije seizoen – Henk Dijkhuizen – zou verkassen naar eredivisionist Roda JC. ,,Er is contact geweest tussen beide clubs en vervolgens kwam het in een stroomversnelling,” schetst Roderick Gielisse, die voorbije vrijdag samen met de na een Pools avontuur teruggekeerde aanvaller Johan Voskamp werd gepresenteerd op Het Kasteel.

Inmiddels heeft de kersverse aanwinst van de Rotterdamse club al contact gehad met zijn nieuwe trainer Adrie Boogers. ,,Ik heb begrepen van de trainer dat hij de voorbije seizoenen FC Dordrecht en ook mijn verrichtingen gevolgd heeft.  We hebben gesproken over zijn verwachtingen en doelstellingen. Ik zal niet heel anders moeten gaan spelen dan ik bij FC Dordrecht gewend was. Ook bij Sparta zal ik als het kan aanvallend moeten denken.”

Eén ding zal, ten opzichte van de voorbije twee seizoen bij FC Dordrecht, wél anders zijn. ,,Er zal meer druk op de schouders liggen. Sparta moet voor de prijzen spelen, wil meedoen om de titel en streven naar een plek in de eredivisie. Het mogen bij FC Dordrecht veranderd dus in het moeten bij Sparta,” aldus Gielisse, die belandt in een totaal nieuwe omgeving. ,,De jongens bij Sparta zij voor mij voor het overgrote deel nog onbekend. Met doelman Nico Pellatz heb ik nog bij ADO Den Haag in het tweede gespeeld. Ach, als straks op 22 juni de voorbereiding begint dan went dat snel genoeg.”

De komende ruim anderhalve week kan Gielisse nog van de vakantie genieten, waarna de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang begint. Met plezier kijkt de voormalig speler van ADO Den Haag terug op zijn periode bij FC Dordrecht. ,,FC Dordrecht heeft me de kans gegeven om te spelen en me verder te ontwikkelen. Daarom heb ik nu deze stap kunnen maken. Het zijn twee mooie jaren geweest, waarin ik veel heb meegemaakt. Ik kwam tegelijkertijd binnen met trainer Theo Bos, twee jaar geleden. Vervolgens is er veel gebeurd: ik had een hele goede band met de trainer, heb zijn bruiloft meegemaakt maar ook zijn uitvaartdienst in het Gelredome. Dat heeft veel impact gehad op de spelers die vanaf het begin met hem gewerkt hebben. Uiteindelijk zijn we er op het sportieve vlak toch in geslaagd om het seizoen goed af te ronden, met een plek in de nacompetitie. Achteraf kun je zeggen dat we het niet slecht hebben gedaan: verloren van de latere bekerwinnaar AZ en uitgeschakeld door de latere eredivisionist Go Ahead Eagles.”

Tekst: Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.