Mooi affiche in Dordrecht

Op vrijdag 11 maart ontvangt FC Dordrecht Jong Ajax aan De Krommedijk. Er wordt afgetrapt op het gebruikelijke tijdstip van 20:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Robin Vereijken, deze floot tweemaal eerder bij een wedstrijd van de Dordtenaren. Eerder dit seizoen wisten de Schapekoppen knap te winnen op Sportcomplex De Toekomst in Amsterdam. Het werd toen 1-2, Nikolas Agrafiotis wist twee late goals te maken waardoor de punten mee naar Dordrecht gingen. De wedstrijd is live te zien via het schakelprogramma van ESPN 1 en is te volgen via ons Twitterverslag.

 

Radeloos tegen Roda JC

De Schapekoppen moeten zich herpakken na een vreselijke avond in Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion wist Roda met veel balbezit en goed aanvallend voetbal FC Dordrecht de baas te zijn. Het werd 4-0 in Kerkrade. Deze week is het zaak dat de Dordtenaren zich thuis weer weten te herpakken.

 

Geen onmogelijke opgave thuis

Jong Ajax staat vijfde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie (KKD). Maar het is geen onmogelijke opgave voor de Dordtenaren om thuis te winnen. Van de laatste vijf ontmoetingen met de Amsterdammers won FC Dordrecht er drie en verloor het er twee. De laatste keer dat er verloren werd van Jong Ajax was op 20 januari 2020, het werd toen 2-0 op Sportcomplex De Toekomst. Beide ploegen zijn in kwakkelende vorm. Van de laatste vijf wedstrijden verloor FC Dordrecht er twee, won het er één en speelde het er twee gelijk. Jong Ajax won twee keer en verloor er drie. Jong Ajax speelde afgelopen maandag thuis tegen ADO Den Haag en won in een heus doelpuntenfestijn met 6-3. Het eerste elftal van Ajax speelt ook op 11 maart, daardoor zou het zo kunnen zijn dat Jong Ajax met een andere selectie aan de start van de wedstrijd tegen de Dordtenaren zal verschijnen.

 

Oude bekenden op bezoek

Voor twee van onze spelers is het affiche een weerzien met hun oude club. Jaymillio Pinas speelde 17 wedstrijden in Jong Ajax, hij wist één keer te scoren en hij gaf vier assists. Ook voor Mauro Savastano is de wedstijd een speciaal affiche. Mauro speelde 34 wedstrijden in Jong Ajax, hij gaf daarin één assist. In 2018 werd Jong Ajax kampioen van de KKD. Helaas werd Mauro toen uitgeleend aan Go Ahead Eagles. In de voorbeschouwing van de wedstrijd van vrijdag bespreken we met hem hoe zijn tijd bij Jong Ajax was en waar de kansen liggen voor FC Dordrecht tegen de Amsterdammers. Kijk het gehele interview hieronder.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.