Mondeling akkoord met Jeroen Lumu

Maandag tekent Jeroen Lumu een contract voor twee jaar dat hem vanaf 1 juli 2015 aan FC Dordrecht verbindt. Technisch directeur Marco Boogers is blij met de komst van de aanvaller.

“Jeroen is een fantastische voetballer die zich te kort heeft gedaan. We weten wat er gebeurd is, het is een boefje geweest maar ook boefjes verdienen een tweede kans. We gaan hem helpen. We gaan hem af en toe knuffelen. Hij mag een foutje maken, dan corrigeren we hem. Hij gaat trainen met het beloften elftal. Vanaf de zomer sluit hij aan bij de selectie.”

De jonge aanvaller kan transfervrij overstappen naar de Schapenkoppen, want zijn contract bij SC Heerenveen werd enkele weken geleden ontbonden. Daarvoor had Lumu zijn verbintenis bij PFK Ludogorets ingeleverd.

Lumu mag dit seizoen niet in actie komen voor Dordrecht. Hij kwam dit seizoen namelijk al in actie voor zowel Ludogorets en Heerenveen. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat een speler tijdens één seizoen maximaal twee werkgevers mag dienen. Die regel pakt voor Lumu (19) extra zuur uit, want hij speelde slechts twintig minuten voor Heerenveen en één wedstrijd voor Ludogorets.

Jeroen Lumu stond eerder onder contract van Willem II, PFK Ludogorets en SC Heerenveen. Ook kwam hij vijftien keer voor de jeugdteams van Oranje  uit.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.