Moeilijke avond op Woudestein eindigt in gelijkspel

Met slechts 48 procent balbezit voor de Schapenkoppen was het een on-Dordtse eerste helft. Waar hoofdtrainer Ernie Brandts de afgelopen weken zonder uitzondering werd gecomplimenteerd om het spel van zijn team, leek FC Dordrecht in niets op de soepel voetballende formatie van de eerste vijf wedstrijden.

Er lukte weinig bij FC Dordrecht en Dordrecht kwam er op Woudestein in die eerste 45 minuten niet aan te pas. Tot overmaat van ramp moesten zowel Funco King-Ojo als Giovanni Korte geblesseerd naar de kant, een grote domper op de avond.

Korte voorlopig uitgeschakeld
Aanvoerder King-Ojo verliet het veld noodgedwongen in de 41e minuut. Niet veel later gevolgd door Korte die na een charge ernstig geblesseerd raakte. Na een eerste diagnose van de medische staf van FC Dordrecht werd gevreesd voor een kuitbeenbreuk, een bevinding die na de wedstrijd helaas werd bevestigd in het ziekenhuis. Hoe lang Korte aan de kant staat, is nog niet duidelijk. Clubarts Fontijne meldde verder dat King-Ojo voor een second opinion naar België gaat: “We hebben geprobeerd hem versneld te behandelen. Dat is niet gelukt. Nu moet het over een andere boeg.”

Ook op het veld werd in die tweede helft uit een ander vaatje getapt. Omdat het tot dan toe niet erg lukte met het vasthouden van de bal in de voorste linies, werd besloten met twee spitsen te gaan spelen. De technische staf had al geconstateerd dat het speelveld ‘te lang’ was. Compacter spelen bracht uitkomst en FC Dordrecht kwam daardoor weer veel meer aan voetballen toe. De organisatie stond veel beter en alles bij elkaar resulteerde dit in een Dordts overwicht en in enkele kansen. De goed ingevallen Pisas zorgde voor veel dreiging aan de linkerkant. De op basis van de tweede helft verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk pas in de 85e minuut. Robin Gosens kopte een corner van debutant Ryan Koolwijk achter Coutinho.

Brandts was na afloop glashelder: “Het was een wedstrijd met twee gezichten, maar de eerste helft was verschrikkelijk slecht. We waren in alles te laat. In de rust hebben we een en ander rechtgezet en ook besloten om met twee spitsen te gaan spelen en vandaaruit te gaan voetballen. Dat ging veel beter. De tweede helft zijn zij niet meer gevaarlijk geweest en hadden we de wedstrijd onder controle. We hinkten nog op twee gedachten, nadat Bruins er bij Excelsior met rood af moest. Wij waren de bovenliggende partij, maar na twee wedstrijden waarbij je in de slotfase het deksel op de neus krijgt, ga je toch twijfelen. Dat punt wilden we in elk geval meenemen naar Dordt.”

Opstelling FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Troost-Ekong, Peersman, King-Ojo (’41 Koolwijk), Gosens, Lieder (’80 Hamdaoui), Korte (’45 Pisas), Ten Voorde, Van Overeem, Lima

Gele kaart: Peersman

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.