Misstappen in Eindhoven

In Eindhoven liet Dordrecht de thuisclub in vreugde achter door de punten met veel egards aan de gastheren te schenken. Tot drie maal toe zette het afweerbastion de poort wagenwijd open waardoor Eindhoven kinderlijk eenvoudig de treffers mocht bijschrijven. De eigen wapenfeiten werden zodoende onnodig teniet gedaan: 3-2.

Niet voor het eerst dit seizoen was de achtervolging zo vriendelijk eenzelfde misstap te maken. VVV redde het in eigen huis niet tegen Excelsior (0-2) waardoor de marge in de top van de ranglijst voor (tenminste) één dag nog onveranderd bleef. Maar Willem II kan zaterdagavond tegen Helmond Sport tot op één puntje naderen.

Harry van den Ham had voor het treffen in de Lichtstad weer een aangepast strijdplan bedacht. Op het middenveld warden de eerste basisplekken ingeruimd voor Yoeri Loen en Funso-King Ojo. Haddad ging (ten koste van Troost-Ekong) een linie terug naar het hart van de defensie en Gladon werd (ten koste van Mayele) weer naar zijn oude plek in de spits gestuurd. Op de rechterflank mocht de kersverse vader Rihairo Meulens (in plaats van Korte) zijn geluk beproeven.

De vernieuwde samenstelling kwam echter stroef op gang. Het gemoderniseerde middenrif was vooral op zoek de eigen posities naar behoren in het vullen en diende zich te beperken tot het achter de tegenstander aanhollen. Eindhoven had de veldbezetting en voorkwam daarmee de Dordtse opbouw van achteruit.

In de zoektocht naar een opening zette Jeffry Fortes de deur voor de eerste keer open. Zijn pass op Haddad belandde knullig in Eindhovense voeten waarna Lagouireh vogeltjevrij de hoek voor het uitkiezen had: 1-0.

De vroege achterstand werkte als een vergrootglas op het onsamenhangende Dordtse spel dat Van den Ham al na een half uur noopte om in te grijpen: Loen werd naar de kant gehaald en Jessy Mayele als frontsoldaat gebracht. Een wissel die op slag van rust succes bracht toen Mayele met een geplaatste kopbal uit een vrije trap van Robin Gosens de 1-1 noteerde.

De tweede helft was acht minuten op gang toen het tweede kadootje werd aangereikt. De immer betrouwbare Warner Hahn liet een voorzet uit zijn handen vallen waarna N’Toko van dichtbij kon binnentikken: 2-1.

Met Korte voor Danso kwamen er in het laatste kwart toch nog kansen voor Dordt. De invaller zelf raakte de paal, Gladon kopte op de lat en Gosens schoot net naast. De 2-2 viel in de slotfase alsnog. Paul Gladon joeg de bal van afstand als een speer in de kruising en zette daarmee het mooiste doelpunt van de avond op zijn naam.

“Alles of niets” scandeerde de ruim meegereisde Dordtse aanhang. Het laatste werd twee minuten later al waarheid. De weer voor Jong Oranje geselecteerde Hahn schatte de zijn domein binnen zeilende vrije trap niet op juiste waarde waardoor N’Toko met zijn tweede gelukkige doelpunt Eindhoven feest liet vieren.

Scoreverloop: 1-0 Lagouireh (7), 1-1 Mayele (44), 2-1 N’Toko (53), 2-2 Gladon (84), 3-2 N’Toko (86).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Haddad, Vet (78. Troost-Ekong), Peersman; Gosens, Loen (33. Mayele), Ojo; Meulens, Gladon, Danso (73. Korte).
Bijzonderheden: Pol van Boekel gaf gele kaarten aan Loen, Ojo, Troost-Ekong, Peersman en de Eindhovense doelman Van den Kieboom wegens tijdlengen. Harry van den Ham werd na de 3-2 naar de tribune gezonden toen hij binnen de lijnen was gestapt.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “FC Eindhoven – FC Dordrecht”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.