Misstap in Velsen

FC Dordrecht heeft de verwachtingen bij de herstart van de competitie niet waar kunnen maken. In Velsen Zuid sloeg het geplaagde Telstar venijnig toe en stuurden de in de eerste seizoenhelft zo vaak bejubelde Dordrecht met een geniepige 2-0 nederlaag terug naar huis.

Zonder Josimar Lima (die momenteel met het nationale elftal van Kaapverdië in Zuid Afrika furore maakt), Moussa Kalisse (buikspierblessure) en Javier Martina (op stage in China) had Gert Kruys bij zijn competitierentree Fortes centraal achterin en Alisic rechtsvoor opgesteld. De nieuwkomers Iliass Haddad en Andreas Luckermans begonnen op de bank. Kevin Tano en Romario Kortzorg waren nog niet speelgerechtigd.

Dordt schoot soepel uit de startblokken. De bal ging snel van voet naar voet en de eerste aanval rolde in de richting van het Telstar-doel. De voorzet was echter een gemakkelijke prooi voor keeper Cor Varkevisser. Uit de tegenaanval liep Matusiwa gemakkelijk weg bij Fortes, maar Warner Hahn redde bekwaam.

Het was een veelbelovende start die qua kansen in de eerste rondgang echter geen vervolg meer zou krijgen. Jeffry Fortes en Danny Post hadden op gezag van Kruys van positie geruild waardoor er een betere balans achterin was gekomen, maar de gang naar voren bleef vol – overhaaste – dadendrang.

Het spel bleef snel heen en weer gaan, beide ploegen probeerden er iets van te maken en leken gretig om de overkant van het veld te halen. Te gretig soms omdat veelvuldig ook voor de lange bal werd gekozen. Te gretig ook soms omdat de inzet gepaard ging met veel overtredingen. Maar er werd niet gezeurd en de onderlinge acceptatie bleef hoog. Het was best aardig om naar te kijken ook al kwamen beide ploegen niet meer voor de goal.

Tot vlak voor rust. Roderick Gielisse (die wegens vasthouden al eerder met geel was bestraft) verslikte zich in Hoefdraad en haalde zijn tegenstander binnen het strafschopgebied neer. Een tweede gele kaart voor de rechtsback derhalve en een strafschop tegen die door Rhys Murphy feilloos werd binnengeschoten: 1-0.

Met tien tegen elf werd FC Dordrecht in de tweede helft de meest aanvallende ploeg. Het voetbalde beter dan de thuisclub, maar slaagde er dit keer niet in kansen te creëren. Daarvoor moest tot voorbij het uur gewacht worden. Andreas Luckermans had ten faveure van Alisic nauwelijks zijn debuut gemaakt of de nieuwgekomen Belgische aanvaller kreeg een droomkans voor zijn voeten. Zijn inzet eindigde echter tegen de rug van de doorgelopen Garry Mendes Rodrigues die daarmee ongewild het verder lege Telstar-doel verdedigde.

Met Wilmer Kousemaker voor Rogier Molhoek werd nog nadrukkelijker geprobeerd een (verdiende) gelijkmaker te behalen, maar de kansen kwamen toen voor de thuisclub. Hahn keerde eerste nog katachtig de inzet van dichtbij van Kulhan, maar even later was de doelman toch geslagen toen Murphy (na al dan niet hands) de bal voor de tweede keer tegen het net kon schuiven: 2-0.

Andreas Luckermans zag zijn opvallende invalbeurt nog bijna bekroond met een treffer, zijn inzet trof echter de lat waardoor FC Dordrecht uiteindelijk geheel niet tot scoren wist te komen. Een grote tegenvaller voor de ploeg die eigenlijk de intentie had de aansluiting met de top te verstevigen. Gezien de voetbalmogelijkheden van dit elftal zal dat in de komende weken ongetwijfeld goed gaan komen.

Scoreverloop: 1-0 Murphy (44, strafschop), 2-0 Murphy (80).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse (44. Rode kaart), Amevor, Post, Peersman; Rijsdijk, Fortes, Molhoek (64. Kousemaker); Alisic (57. Luckermans), Veldwijk, Mendes.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.