Minister van der Steur opent jeugdhonk

Op zondag 22 mei opende Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie samen met tophonkballer Raily Legito het jeugdhonk voor deelnemers aan de interventie ‘Alleen jij bepaalt wie je bent (AJB)’.
FC Dordrecht is als partner verbonden aan AJB en heeft deze ruimte ter beschikking gesteld. Een eigen plek voor jongeren van de deelnemende verenigingen uit Dordrecht waar ze elkaar kunnen ontmoeten.

De hele dag waren er verschillende sportieve activiteiten in en om het stadion voor en door de ruim 280 voetballers, basketballers en honkballers die zich hebben verbonden aan dit maatschappelijke project.
Topscheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf enkele workshops aan de sporters over respect in de sport en het bereiken van je doel. Onderwerpen waar de arbiter zelf veel persoonlijke verhalen over wist te vertellen. Chip Jones en Raily Legito waren aanwezig om respectievelijk de basketballers en honkballers in spé te coachen. Freestyle voetballer Soufiane Touzani opende het voetbaltoernooi en verzorgde de prijsuitreiking na afloop.
Alle deelnemers kregen na afloop een bal mee naar huis van het Ricardo van Rhijn Foundation, de Ajax voetballer is als ambassadeur aan het project verbonden.

Projectleider Roy Waalboer kijkt met een positief gevoel terug op de dag: “Het project was al aan het begin van het seizoen van start gegaan. Deze dag was eigenlijk een afsluiting van het jaar voor de deelnemende voetballers. Ik vond het heel leuk dat er zoveel jonge sporters aanwezig waren op deze dag, niet alleen alle voetballers maar ook van de andere sporten. Voor mij is dat een bevestiging dat dit project een succes is.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.