Met twee man minder houdt FC Dordt stand bij Sparta

Een uur lang moest een tot negental gereduceerd FC Dordrecht opboksen tegen elf Spartanen. Het onwaarschijnlijke gebeurde: FC Dordrecht maakte zelfs met twee man minder een achterstand goed en schreef een eigen heldenepos op Het Kasteel: 2-2.

Terwijl spelers en technische staf van Sparta met het schaamrood tot diep achter de oren het veld verlieten en verwensingen van de eigen aanhang moesten trotseren, bouwden de negen overgebleven en moegestreden Dordtenaren gisteren met hun aanhang een feestje. Fors gereduceerd na twee rode kaarten voor Guy Ramos en Juanito Sequeira binnen het half uur, vervolgens een uur lang met de rug tegen de muur en na het uitpoetsen van een achterstand toch een punt rijker: FC Dordrecht creëerde haar eigen sprookjesachtige huzarenstukje bij de ex-eredivisionist.

De gedenkwaardige middag op Spangen stond sowieso – vanuit Dordts perspectief gezien – gelijk met een achtbaan aan emoties: vroege jubel om de openingstreffer van Tom Beugelsdijk en het goede spel. Boosheid over de strafschopovertreding van Guy Ramos op Kevin Strootman. Verslagenheid over de aansluitende uitsluiting voor de captain en kort daarop de exit voor Juanito Sequeira na een overtreding op diezelfde Strootman. De zorg om Bart van Muyen die uitviel met een schouder uit de kom. De angst voor een pak slaag met negen spelers. De teleurstelling nadat Joey Godee het onmachtige Sparta toch op 2-1 had gebracht. En de pure euforie na de gelijkmaker van Dave Huymans met de kop en het behalen van het punt.

,,Een bizarre middag,” was trainer Henny Lee, die met Ridny Cairo op het middenveld voor een iets voorzichtiger aanpak had gekozen, na afloop nog nauwelijks op adem gekomen. ,,We speelden het eerste half uur prima, hadden controle maar vervolgens pakt Guy Ramos een domme rode kaart. Ook met twee spelers minder zijn we erin blijven geloven, zelfs bij een 2-1 achterstand. Dit was een toonbeeld van strijdlust.”

Met slechts negen spelers toonde FC Dordrecht bovendien een ijzeren discipline: de ploeg maakte na de pauze slechts vijf overtredingen tijdens het Rotterdamse beleg. Met een geweldige Moussa Kalisse, die telkens drie spelers bezighield, met een schier onpasseerbare Nick van der Ploeg, met een prima invallende Mawouna Amevor en Tom Beugelsdijk als onverzettelijke centrumverdedigers en een perfecte wedstrijdmentaliteit beloonde FC Dordrecht zich op heroïsche wijze.

Opstelling Sparta: Krul; Dijkhuizen (54. Bel Hassani), Kras, Touzani (8. Knol), Slijngard; Duarte, Rutjes, Strootman; John, Voskamp, Godee (71. Van den Berg).

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet, Van Muyen (35. Amevor), Beugelsdijk, Van Hintum; Cairo, Sequeira, Ramos, Coster; Quekel (45 Huymans), Kalisse.

Bijzonderheden: Arbiter Jeroen Sanders gaf al voor rust rood aan Guy Ramos en Juanito Sequeira van FC Dordrecht en geel aan Bart van Hintum, Didi Longuet en Nick van der Ploeg van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.