Met passie en strijd

Ondanks een vroege rode kaart (twee keer geel) voor Noah Lewis, heeft FC Dordrecht gelijkgespeeld tegen TOP Oss. Met een schot op de paal van Smith en een levensgrote kans voor eveneens Smith waren de Dordtenaren dichtbij een driepunter. Daardoor blijven er gemengde gevoelens over na het treffen met TOP.

Op een regenachtige vrijdagavond begon FC Dordrecht goed in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Zo resulteerde het overwicht al direct in kansen. Marques schoot vanaf de zestienmeter net naast. Vervolgens kreeg de Portugese spits nog een grote kans. Na een vlotte combinatie tussen Ottewill en Wehrmann kopte de huurling van Sporting CP van dichtbij in de handen van doelman Perquis. In de 20e minuut krulde Schuurman de bal richting de verre hoek maar opnieuw bracht Perquis redding. TOP Oss kon er slechts een schot(je) van Rommens tegenover stellen. In de 31e minuut brak aanvoerder Jari Schuurman de ban voor FC Dordrecht. Hij schoot hard raak in de korte hoek na een combinatie in de zestienmeter met Achahbar. Slechts enkele minuten na de voorsprong stond het alweer gelijk. Phillippe Rommens schoot van ruime afstand hard raak in de verre hoek. Zo scoorde TOP tegen de verhoudingen in de gelijkmaker. Een paar minuten na de tegengoal kreeg Noah Lewis zijn tweede gele kaart, wat erg zwaar bestraft was. Zo werden de Groen-Witten gedwongen om maar liefst 50 minuten lang in ondertal te spelen.

Cláudio Braga moest door de rode kaart tactisch te wisselen. Voormalig jeugdspeler Quincy Hogesteger werd vervangen door Lewis Montsma. Met één man minder werd het lastiger voor de Schapekoppen om kansen te creëren. Zo kwamen de Ossenaren steeds beter in de wedstrijd. Er waren kansen voor Asmelash en Rommens, maar Stoskovic hield FC Dordrecht op de been. In de 73e minuut was Smith dichtbij de voorsprong. Hij zag zijn afstandsschot uiteen spatten op de paal. Er volgde een fase waarin beide ploegen voor de overwinning gingen. Ruimtes werden groter en linies uit elkaar getrokken. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Smith de mogelijkheid om FC Dordrecht aan drie punten te helpen. Hij volleerde hard op de doelman van Oss. Dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en zo eindigde het in een gelijkspel. Met één punt, strijd en passie valt niemand iets te verwijten. Op naar volgende week!

Volgende week speelt FC Dordrecht in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De selectie rekent op jullie steun!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.