Met stip naar vijfde plek

FC Dordrecht schiet omhoog na zege op Almere

Met een 2-1 thuiszege op Almere City FC nam FC Dordrecht sportieve revanche voor de oorwassing eerder dit seizoen in Flevoland. Maar de driepunter had een prachtig neveneffect, want de Dordtenaren stegen met stip op de ranglijst naar de vijfde plek.

Het oppoetsen van de toch al prettige thuisbalans, die even onderbroken was door een nederlaag tegen leider FC Zwolle, had dus mooie gevolgen. Toch was het aan de Krommedijk met name in de laatste twintig minuten peentjes zweten voor FC Dordrecht.

De start was nog zo fraai geweest. FC Dordrecht, waar Tom Beugelsdijkvanuit het hart van de defensie was verhuisd naar de linksbackpositie waar hij de geschorste Mawouna Amevor verving, katapulteerde zichzelf uit de startblokken. Na ruim 120 tellen was de openingstreffer geboren. Jeffrey Rijsdijk gaf de assist op Santy Hulst, die voor doelman Erwin Friebel zijn achtste goal van het seizoen binnenschoof.

FC Dordrecht was destijds in het Mitsubishi Forklift Stadion kansloos afgeserveerd met 5-0. Vergelding was een halszaak, dus trakteerde de thuisploeg de opponent op veel strijd en fysiek machtsvertoon en daar leek de frivole gastploeg van trainer Dick de Boer, die na een prima seizoensstart naar de anoniemere regionen van de Jupiler League is afgedaald, van onder de indruk. Almere City FC kwam in het stuk niet voor, maar FC Dordrecht weigerde zichzelf een makkelijkere avond te verschaffen. Roderick Gielisse, in Almere voortijdig richting de douches gestuurd na een rode kaart, had veel aanvalsdrang op de rechterflank en liet directe tegenstander Thijs Sluijter doorlopend achter zich aanlopen. Hij gaf ook een prachtige voorzet op Cecilio Lopes, die net niet tot treffer twee leidde.

Gielisse kreeg kort na terugkeer uit de kleedkamer de beloning voor zijn prima spel. De ADO-huurling meldde zich op tijd in de rug van aanvoerder Lopes, die een doorgeschoten trap van Stef Doedée in de loop van Gielisse legde. De rechtsback toonde zich een koele kikker in kansrijke positie: 2-0.

FC Dordrecht leek met die voorsprong op rozen te zitten, maar beleefde toch nog angstige minuten. Ex-Dordtenaar Rihairo Meulens gleed twintig minuten voor tijd voorbij Doedée en Mikhail Rosheuvel hoefde alleen nog maar het laatste tikje te geven voor de aansluiter. Santy Hulst had de marge weer in ere kunnen herstellen na een afleggertje van Rijsdijk, maar in plaats van om Friebel heen te gaan verkoos Hulst voor het schot dat via de benen van de sluitpost naast het doel verdween. Een misser die gevolgen had kunnen hebben, maar in de slotfase ontsnapte FC Dordrecht toen Cees Toet de paal geselde.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Lima, Beugelsdijk; Post, Hulst (87. Vlasblom), Rijsdijk; Mayele (77. Tano), Lopes, De Vogel (67. Coster).

Almere City FC: Friebel; Malone, Felixdaal, Toet, Misidjan (84. Öztürk); Hollart, Burgzorg, Nijholt; Rosheuvel, Meulens, Sluijter (66. Serrarens).

Bijzonderheden: Arbiter Abbink gaf geel aan De Vogel van FC Dordrecht en Nijholt en Felixdaal van Almere City FC.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.