Met hangen en wurgen

FC Dordrecht mag tegen Telstar blij zijn met punt

Met een 2-2-gelijkspel tegen Telstar mag FC Dordrecht nog steeds hopen op een vervolg in de play-offs. Maar de manier van spelen in combinatie met de manier waarop een 2-1 voorsprong verloren ging, gaf gisteravond heel veel stof tot nadenken.

De play-offs gloren nog steeds aan de horizon voor de formatie van Henny Lee dankzij het puntgewin en het feit dat ook de concurrenten FC Den Bosch en FC Eindhoven steken lieten vallen. De gruwelijk slechte eerste helft en het defensieve geschutter in de slotfase voedden echter de gedachte dat een Dordtse deelname vooral op hoop en niet op realiteit is gebaseerd.

Met een open linkerkant en zonder nummer tien door de afwezigheid van Marcel van der Sloot en Dave Huymans (beiden buiten de selectie gelaten) zakte FC Dordrecht in de eerste helft totaal in de blubberige massa aan de Krommedijk weg. Telstar had simpel controle over de wedstrijd, heerste met een vlotte voorsprong op zak en kwam geen moment in de problemen tegen een tegenstander die elke vorm van creativiteit ontbeerde. De lange bal bood geen enkel soelaas, de in de basis teruggekeerde Cecilio Lopes vocht samen met Erik Quekel in de frontlinie een kansloze strijd uit.

De voorsprong voor de bezoekers was dan ook terecht. Wouter de Vogel gaf een afgemeten voorzet op Zlatan Krizanovic, die ongehinderd de als versteend staande Stef Doedée met het hoofd passeerde. Daarvoor had Ilias Haddad al op de paal gekopt. Lee greep al binnen het half uur in door Kai van Hese naar de kant te halen voor Moussa Kalisse, die vanaf links op het middenveld mocht spelen. Het spelbeeld veranderde echter nauwelijks. Een grotere achterstand lag eerder in de lijn der verwachting. Doedée moest zich strekken op schoten van Wouter de Vogel en invaller Kevin Brands om de schade te beperken.

Het gevaar voor de thuisploeg moest komen uit standaardsituaties en die bleken de sleutel tot succes. Eerste testte Juanito Sequeira met het hoofd de reactiesnelheid van Cor Varkevisser na een vrije trap. Uit de aansluitende eerste corner van Moussa Kalisse knikte Lopes de gelijkmaker binnen.

Nog geen 120 tellen later werkte Juanito Sequeira na een vrije trap van Bart van Hintum de gelijkmaker binnen. Kalisse had daarna de 3-1 op de schoen, maar Varkevisser stond pal. De luxe van een voorsprong bleek weer niet aan FC Dordrecht besteed. Van Hintum legde De Vogel in het strafschopgebied neer, maar Stef Doedée stopte de strafschop van voormalig FC Dordrecht-aanvaller Johan Plat. Dat had een vertrouwensboost moeten geven, maar het tegendeel was waar. Plat kon ondanks de aanwezigheid van de verdediger Tom Beugelsdijk en Bart van Muyen Doedée bestoken, waarna het voor de meegelopen Furdjel Narsingh een koud kunstje was om de gelijkmaker binnen te prikken.

Lee bracht met Johan Versluis voor de eerder ingebrachte Kalisse een stormram in de laatste minuten, die echter bijna fataal afliepen. Eerst kreeg Björn Vlasblom rood na een te late tackle, vervolgens moest Didi Longuet op de lijn de winnende treffer van Narsingh voorkomen en FC Dordrecht met hangen en wurgen overeind houden.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Longuet, Beugelsdijk, Van Muyen, Van Hintum; Curiel, Sequeira, Coster, Van Hese (27. Kalisse, 88. Versluis); Lopes, Quekel (81. Vlasblom).

Telstar: Varkevisser; Olenski, Promes, Mills, Tesselaar; Narsingh, Haddad, Lettinga (73. Hoek), De Vogel; Plat (87. Walcott), Krizanovic (62. Brands).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.