Met de huidige middelen leveren we een wereldprestatie

Technisch manager Marco Boogers voorspelde aan de vooravond van 2010 dat FC Dordrecht wel eens een moeilijk jaar tegemoet zou kunnen gaan.

Die voorspelling kwam achteraf gezien uit, want FC Dordrecht beleefde op sportief gebied bepaald niet het makkelijkste jaar uit de clubhistorie. ,,Achteraf bezien was het inderdaad een moeilijk jaar met wisselend succes,” erkent Marco Boogers. ,,Het eerste deel van 2010 waren de resultaten tegenvallend, waardoor we de play-offs misliepen. In het eerste deel van het nieuwe seizoen 2010-2011 hadden we te maken met de gewenning aan een nieuwe trainer in de persoon van Henny Lee. Daarna hebben we vooral in de tweede periode goed gepresteerd. Als je in ogenschouw neemt met welke begroting we werken, dan leveren we met de huidige mogelijkheden een wereldprestatie. Ik wil niet alleen de nadruk op de financiën leggen, maar met een spelersbudget van 590.000 euro is het gewoon moeilijk werken. We kunnen ons absoluut niets veroorloven, we moeten ontzettend creatief zijn. Dan is het hartstikke knap wat we hebben laten zien in de uitwedstrijden bij bijvoorbeeld RKC Waalwijk en Sparta.”

Het streven blijft om het nieuwe jaar een gooi te doen naar een plek in het linkerrijtje. De komst van Marcel van der Sloot, die de vacantie positie van nummer tien moet gaan invullen, is daartoe een stap. ,,Door het tussentijdse vertrek van Vlatko Lazic en Raily Ignacio hebben we wat speelruimte gekregen om Marcel als versterking aan te trekken. Dat was ook noodzakelijk. Verder verwacht ik weinig mutaties in de selectie, al is die zekerheid er nooit. Net als vorig seizoen hebben we in de voorbije periode kunnen doorselecteren, zodat jongens als Salif Diao en Mawouna Amevor zijn doorgeschoven naar het eerste. Over de inbreng van Tom Beugelsdijk, die we graag langer willen huren van ADO Den Haag, ben ik enorm tevreden. Maar er zijn ook teleurstellingen geweest. Johan Versluis heeft in 2010 amper gespeeld door allerlei oorzaken. En een speler als Moussa Kalisse heeft te weinig rendement gebracht als je naar zijn kwaliteiten en kaliber kijkt. Hij heeft een seizoen gedraaid met veertien treffers achter zijn naam, maar staat nu op één doelpunt en één assist na zestien wedstrijden in het huidige seizoen. Dat is gewoon niet goed genoeg.”

Trainer Henny Lee heeft een contract voor één seizoen, met een optie tot verlenging met één seizoen. Of Lee daadwerkelijk langer blijft, is nog niet concreet. ,,De mogelijkheid blijft open om de optie te lichten of om te besluiten om niet met elkaar verder te gaan,.” geeft Boogers aan. ,,We nemen in de loop van de tweede helft van het seizoen een beslissing.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.