Meedogenloosheid gevraagd

FC Dordrecht geeft ook tegen FC Eindhoven treffers makkelijk weg

Door de 2-2 deling tegen FC Eindhoven raakte de tweede periodetitel voor FC Dordrecht nagenoeg uit beeld. De uitkomst van de ongewone zaterdagavondwedstrijd was gerechtvaardigd. De manier waarop de formatie van Henny Lee de tegentreffers incasseerde, zorgde echter weer voor denkrimpels en gefrons.

arco bomgaarsEen negendaagse met drie thuisduels leverde per saldo dus geen gelukzaligheid op aan de Krommedijk. De eerste thuiszege op MVV werd gevolgd door een slecht te verteren bekereliminatie tegen FC Volendam en een deling tegen FC Eindhoven, die het uitzicht op de tweede ‘periode’ flink vertroebelde.

,,Toch vind ik dat het glas half vol is,” liet trainer Henny Lee zich na afloop ontvallen. Die opmerking was wel verklaarbaar: FC Dordrecht toonde in de trits thuiswedstrijden aan het nog amper verwende thuispubliek – zeker in de tweede helft tegen FC Volendam – bij vlagen goed voetbal te kunnen spelen. Maar evenals tegen de Noord-Hollanders werden tegen Eindhoven de treffers weer erg makkelijk weggegeven. Bij het eerste tegendoelpunt stond Bart van Brakel plotseling helemaal vrij na een pass van Rob van Boekel. En in de euforie na zijn tweede Dordtse treffer van Tom Beugelsdijk liet de verdediger te veel ruimte aan directe tegenstander Jelle van Kruijssen, die handig profiteerde.

,,Een individuele fout,” wond Lee er naderhand geen doekjes om. ,,Gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel gerechtvaardigd, al hadden wij in de slotfase nog enkele kansen om alsnog de winst te pakken. Het idee van periodewinst moeten we maar uit ons hoofd zetten, omdat het gat met FC Volendam inmiddels tot vier punten in gegroeid. Toch overheerst het positieve gevoel, omdat we de weg omhoog zijn ingeslagen en bewezen hebben dat we ook met de beste ploegen in de Jupiler League kunnen meevoetballen. Maar willen we echt aansluiting naar boven maken, dan zullen we meedogenlozer moeten zijn. Zowel voorin als achterin.”

FC Dordrecht begon met Guy Ramos terug in de basis en dat ging ten koste van Dave Huymans, die weer op de reservebank diende plaats te nemen. De thuisploeg sloeg bij de eerste grote mogelijkheid meteen toe: nadat Juanito Sequeira de paal had geraakt, toonde Erik Quekel zijn neusje voor de goal door de rebound binnen te glijden.

FC Eindhoven, na de financiële perikelen van enkele jaren geleden sportief enorm opgeleefd, bepaalde echter daarna het spelbeeld. Nick van der Ploeg hield FC Dordrecht echter met een paar knappe saves op voorsprong. Aan de gelijkmaker van Van Brakel, die volledig aan de aandacht van Nick Coster was ontsnapt, kon de sluitpost niets doen. De rake kopbal van Tom Beugelsdijk, die eenvoudigweg hoger kwam dan de fel protesterende doelman Ruud Swinkels, was maar even de springplank naar een vierde competitiezege op rij. Beugelsdijk ging immers zelf in de fout bij de gelijkmaker. Met vier aanvallers zocht FC Dordrecht vervolgens nog naar de overwinning, maar Juanito Sequeira (vrije kopkans) en invaller Raily Ignacio konden geen derde bres in de Brabantse afweer slaan, waardoor het periodeperspectief in één klap praktisch verdween.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet, Van Muyen, Beugelsdijk, Van Hintum; Sequeira, Ramos , Coster (80. Ignacio), Kalisse; Quekel, Lopes.

FC Eindhoven: Swinkels; Tahapary, De Bock, Van der Rijt, Achenteh; Vlug (84. Vansimpsen), Van Brakel, Van Son, Kantelberg; Van Kruijssen, N’Koyi (46. Van Boekel).

Bijzonderheden: Arbiter Stephan Tulleners gaf geel aan Guy Ramos en Juanito Sequeira van FC Dordrecht en Jelle van Kruijssen, Rochdi Achenteh, Ruud Swinkels en Bart van Brakel van FC Eindhoven.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.