Matthew Steenvoorden belandt in een gespreid bedje

Tot de laatste dag van de transferwindow bleef zijn overgang van Feyenoord naar FC Dordrecht boven de markt zweven. Maar eenmaal op de Krommedijk beland, is Matthew Steenvoorden snel ingeburgerd bij de trotse lijsttrekker in de Jupiler League.

,,Ik ben in een gespreid bedje beland,” lachte Steenvoorden na zijn basisdebuut voor FC Dordrecht tegen VVV-Venlo, dat uitmondde in een pandemonium. ,,Ik ben perfect opgevangen en heb geprobeerd om me snel de speelstijl van FC Dordrecht met veel druk naar voren en overal één-op-één eigen te maken. Dat vraagt veel van me, maar als het dit het resultaat is dan klaag ik niet. FC Dordrecht had al langere tijd concreet belangstelling. Ik wilde per se hierheen.”

Danny Post verliet eerder deze zomer FC Dordrecht voor een avontuur bij een club met hogere ambities en meer financiële middelen. Met VVV kreeg Post, gelegenheidscentrumverdediger, een draai om de oren van zijn oude club. ,,Misschien was die 5-0 nederlaag wel geflateerd, maar we zijn afgetroefd op strijd en passie. Nee, ik was niet verrast door kracht van FC Dordrecht. Ik wist wat ons hier te wachten stond, maar daar was niet iedereen van doordrongen.”

Daar maalde ‘man of the match’ Yoëll van Nieff niet om. De Groninger brak de ban met een rake strafschop en kogelde ook nog van afstand raak. ,,Mijn ouders, broer en kennissen waren bij deze wedstrijd aanwezig. Ik had ze geen mooier bezoek kunnen bezorgen.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.