Marvin Peersman voert ranglijst aan

Marvin Peersman heeft in de eerste acht competitiewedstrijden van dit seizoen de meeste balcontacten gehad van alle Eredivisiespelers. Dat blijkt uit cijfers van statistiekenbureau Opta Sports. De linksback van FC Dordrecht had in totaal 753 keer de bal, minimaal 68 balcontacten meer dan elke andere speler.

Peersman staat in de ranglijst met meeste balcontacten voor de Feyenoord-spelers Luke Wilkshire en Sven van Beek. Anouar Kali (FC Utrecht) en Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle/FC Twente) maken de top vijf compleet.

Eredivisiespeler Club Balcontacten
Marvin Peersman FC Dordrecht 753
Luke Wilkshire Feyenoord 685
Sven van Beek Feyenoord 669
Anouar Kali FC Utrecht 650
Kamohelo Mokotjo PEC Zwolle/FC Twente 630

Marvin Peersman had dit seizoen in alle competitieduels de meeste balcontacten aan Dordrecht-zijde. In de wedstrijd tegen AZ raakte de Belgische linksback de bal zelfs 116 keer. Alleen Kamohelo Mokotjo (131), Jan-Arie van der Heijden (121) en Niklas Moisander (119) hadden dit seizoen meer balcontacten in één duel.

Bron: Opta Sports
Opta Sports is sinds vorig seizoen dataleverancier van de Eredivisie. De statistieken zijn onder meer te zien bij FOX Sports en via Twitter: https://twitter.com/optajohan

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.