Marvin Peersman krijgt contract

Zijn nieuwe ploeggenoten gaven spontaan een applaus toen Marvin Peersman de mededeling deed dat hij een contract had gekregen. In de paar dagen die hij op de Krommedijk had meegetraind, had Peersman veel indruk gemaakt. Het jongere neefje van voormalig Dordrecht-keeper Tristan Peersman werd van harte welkom geheten.

Marvin Peersman groeide op bij KSK Beveren en kreeg daar als A-junior al een driejarig contract. Antwerp FC haalde de linksback na één jaar al naar het Bosuilstadion. De jonge Belg reikte daar tot de jeugdselecties van de Rode Duivels, maar afgelopen seizoen was hij minder fortuinlijk. In februari scheurde hij op de training zijn knieband en daarmee was het seizoen voorbij.

Antwerp durfde het niet aan het contract met de verdediger te verlengen waardoor de verdediger transfervrij werd en clubloos verder revalideerde. Een half jaar na zijn blessure is Peersman weer helemaal fit en zijn oude trainer Jan Boskamp tipte zijn kwaliteiten bij Marco Boogers.

“Het is echt een geweldig goede voetballer”, zag de technisch manager direct. “Hij wilde graag naar Nederland ook al had hij de clubs in België voor het uitkiezen. Dit gaat voor ons een grote speler worden.”

De bescheiden, maar vrolijke Peersman oogde opgelucht toen hij dinsdagmiddag zijn handtekening onder het contract zette dat hem tot de zomer van 2015 aan FC Dordrecht verbindt. “Ik ben blij dat ik weer kan gaan voetballen. Het is een lange weg geweest, maar nu sta ik er weer. Ik ga mijn uiterste best voor FC Dordrecht doen en hoop zo snel mogelijk mijn oude niveau weer te halen.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.